Köra traceroutes på Windows

Traceroutes kan hjälpa till med att identifiera nätverksproblem. På Windows utför du en traceroute med kommandotolken.

1. Kör cmd.exe för din version av Windows:
    • Windows 8: Högerklicka på Start-menyn och välj Kör. Ange sedan cmd och välj OK.
    • Windows 10 eller Windows 11: Tryck på tangenterna Windows + R för att öppna Kör. Ange sedan cmd och välj OK.
  2. Fönstret MS-DOS Prompt eller Kommandotolk kommer att öppnas. Ange tracert yourdomain.tld och tryck på Retur-tangenten.
    Microsoft Windows [Version 10.0.18363.1256]
    (c) 2019 Microsoft Corporation. Med ensamrätt.
    C:\WINDOWS\system\tracert coolexample.com
  3. Efter att traceroute är slutförd markerar du alla (Ctrl+A) och kopierar (Ctrl+C).
  4. Klistra in (Ctrl+V) detta i ett textdokument (som Notepad eller WordPad) så att du har tillgång till det igen vid behov.