Hur installerar jag Memcached på min Linux-server?

Memcached är ett gratis och kraftfullt objektcaching-system som du kan installera för att förbättra webbplatsens prestanda. Om denna cachning är korrekt konfigurerad blir slutresultatet oftast en snabbare webbplats och en server som kan hantera mer trafik med mindre belastning.

Vad krävs?

Det finns 3 delar till Memcached, som alla måste vara närvarande för att cachning ska fungera.

1. Memcached Daemon (bakgrundsprocess) måste installeras på servern, konfigureras för att lyssna på rätt port och ställas in så att den startar automatiskt vid serverstart.
  2. Memcached PHP-biblioteken måste vara installerade för att ditt PHP-program (WordPress, Magento, Joomla osv.) Ska kunna kommunicera med Memcached.
  3. Ditt PHP-program måste vara konfigurerat för att använda Memcached för cachning.

Process

Nedan hittar du artiklar som täcker varje steg för att installera och använda Memcached på din server.

Process
Installera Memcached-demonen
Installera Memcached PHP-bibliotek på Plesk Linux
Installera Memcached PHP-bibliotek med WHM
Konfigurera din webbplats så att den använder Memcached
Fungerar Memcached?

GoDaddy värdtjänster

Våra serverexperter kan installera Memcached och aktivera det för användning på dina webbplatser. Om du vill veta mer om den här tjänsten våra GoDaddy-guider är här för att hjälpa dig.

Mer information

Mer information om de tjänster som GoDaddy erbjuder finns i vårMeny över värdtjänster .