Hanterade WordPress-bloggar: inloggningsuppgifter för sFTP, SSH och phpMyAdmin

Hanterade WordPress-bloggar är utformade för att vara lätta att använda, så du ska inte behöva gå in på admindelen av kontot. Men om du gör det ger vi dig tillgång till:

• sFTP för att hantera filerna för ditt konto
  • SSH för att hantera ditt konto via kommandoraden – detta ger inte rotåtkomst (endast tillgänglig för Business- eller Professional-konton)
  • phpMyAdmin för att hantera databasen för ditt konto

SSH-åtkomst är endast tillgänglig för planerna Business och Professional i Hanterade WordPress-bloggar.

Hitta dina inloggningsuppgifter för sFTP, SSH och phpMyAdmin

1. Logga in på Gateway med inloggningsuppgifterna för ditt GoDaddy-konto.
  2. Under WordPress-värdtjänster går du till webbplatsen du vill använda och klickar på Inställningar.
  3. Gå till fliken SSH & sFTP eller Databas.
  4. Om du inte har aktiverat SSH ännu och vill använda det, väljer du Aktivera SSH.
  5. Klicka på Växla lösenord för att se lösenordet som ska användas.

Du kan inte ändra detta lösenord.

6. Klicka på OK.

sFTP

Du kan ändra denna information för att ansluta till ditt konto med en FTP-klient från tredje part, t.ex. FileZilla. För mer information, se avsnittet Ansluta till ditt värdkonto med FileZilla i Ansluta till värdkontot med FileZilla (FTP).

Vi rekommenderar att du använder IP-adressen för ditt värdkonto (mer info) som värd i FTP-klienten.

När du ansluter placerar vissa FTP-klienter dig i roten på servern. Därifrån anger du arbetskatalogen och går sedan till mappen för ditt användarnamn.

Filerna för din webbplats finns i katalogen html.

Hanterade WordPress-bloggar ansluter med sFTP via port 22. Du kan inte använda anslutningar som inte är av typen sFTP (dvs. FTP).

SSH

Du kan använda denna information för att ansluta till ditt konto via SSH med ett program som PuTTy (Windows) eller OpenSSH (Mac/Linux).

Kunder hos Hanterade WordPress-bloggar har inte rotåtkomst till sina konton.

phpMyAdmin

För att logga in på phpMyAdmin klickar du på Webbadress för phpMyAdmin och loggar sedan in med de angivna inloggningsuppgifterna.