Hantera underdomäner för ditt värdtjänstkonto

Med hjälp av underdomäner kan du skapa webbadresser som är lätta att komma ihåg och snabbt tar dig till olika delar av webbplatsen. Du kan till exempel skapa en underdomän för bilder på webbplatsen och ge den namnet "bilder". Sedan kan du komma åt den via länken bilder.exempel.se, inte bara via www.exempel.se/bilder.

1. Logga in i kontohanteraren.
  2. Klicka på Webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det värdkonto du vill använda.
  4. Under Domäner klickar du på Underdomäner.
  5. Fyll i följande fält, och klicka sedan på Skapa:
    • Underdomän — Fyll i den underdomän du vill använda för ett av dina hanterade domännamn.
    • Markera det domännamn för vilket du vill skapa underdomänen.
    • Dokumentrot — Ange katalogen du vill använda som rotkatalogen för underdomänens webbplats, eller använd förinställd katalog för cPanels.

Du kan även Ta bort underdomäner på den här sidan.

För att omdirigera underdomäner

1. Under Domäner i cPanel klickar du på Underdomäner.
  2. Under Redigera en underdomän bredvid underdomänen, klickar du på Hantera omdirigering.
  3. I fältet coolexample.com omdirigeras till fyller du i URL:en du vill använda och klickar sedan på Spara.