Hantera dina Calendar-inställningar

De flesta av Calendars inställningar är enkla, men vissa är mer komplicerade. Den här artikeln beskriver alla inställningar och innehåller länkar för att använda de mer komplicerade.

För att komma åt dina inställningar

1. Logga in på Calendar .
  2. Klicka på Inställningar .
  3. Klicka på något av följande och gör sedan önskade ändringar:

Personliga inställningar

Personliga inställningar är grundläggande information som din Calendar använder.

Användarinformation

• Förnamn och efternamn - Ange det namn du vill visa för andra användare i Calendar.

Ändra lösenord

Mer information finns i Ändrar ditt Calendar-lösenord.

Kalenderinställningar

Kalenderinställningar är många grundläggande funktioner för hur din kalender visar information och interagerar med händelser.

Ställ in tid och datumformat

Välj hur du vill att Calendar ska visa information om tid och datum.

Ställ in kalenderformat

Välj hur du vill att Calendar ska hantera inställningar som när dagar börjar och slut, färgtema och hur länge nyligen utförda uppgifter ska visas.

Ange standardalternativ för inbjudningar

Välj Calendars standardbeteende när du schemalägger händelser. Mer information finns i

.

• Skicka inbjudningar till deltagare - Välj när inbjudningar skickas till dina deltagares deltagare.
  • Meddela deltagare när de inte är inbjudna - Välj när du vill meddela deltagarna att du har tagit bort deras inbjudningar.
  • Meddela deltagare om händelseuppdateringar - Välj när deltagare ska meddelas om ändringar som har gjorts för dina händelser.
  • Standard händelselängd - Välj standardantalet, timmarna eller dagarna som dina händelser räcker till.
  • Skicka ett evenemangsinbjudan när deltagare är - Välj när du vill få e-postmeddelanden när deltagarna svarar på inbjudningar till evenemang.
  • Tillåt att deltagare automatiskt bjuder in andra användare - välj för att låta deltagare bjuda in andra användare som standard.

Ställ in standardalternativ för påminnelser

Calendar kan skicka påminnelser så att du inte missar viktiga händelser.

• Format - Välj standardalternativ för att ta emot påminnelser:
    • E-post - Få ett e-postmeddelande vid en viss tidpunkt.
    • SMS - Få ett SMS-meddelande vid en viss tidpunkt. Du kan få detta som ett sms på en mobiltelefon via ditt telefonnummers e-postadress. Kontakta din mobiloperatör för mer information om ditt telefonnummers e-postadress.
    • Varning - Få påminnelser i Calendar och via klienter från tredje part, som Microsoft Outlook®, som får uppdateringar via din Calendars publicerade webbadress. För mer information om att prenumerera på din Calendar, seImportera, exportera och prenumerera på kalendrar .
  • Skicka mig en påminnelse - Ange standardantalet minuter, timmar, dagar eller veckor innan händelsen ska skickas.
  • Skicka påminnelser till - Ange den e-postadress som du vill skicka påminnelser till.
  • Inkludera bilagor till händelser med påminnelser - Välj det här alternativet för att ta emot filer som är bifogade till en händelse tillsammans med en påminnelse.

Övriga inställningar

• Timeout för inaktivitet - Välj hur lång tid det tar innan Calendar loggar ut dig.
  • Öppna varje program i ett nytt fönster - Välj det här alternativet om du vill att dina andra WorkSpace-program ska öppnas i ett nytt fönster när du går till programmets flik.

Semesterinställningar

Helgdagar visas som heldagshändelser i Calendar. Du kan lägga till helgdagar i Calendar på två sätt:

• Välj fördefinierade helgdagar från menyn Välj en semestersamling och klicka sedan på Lägg till samling .
  • Från Mina semestrar klickar du på Lägg till semester , fyll i fälten på skärmen, markerar en upprepning och klickar sedan på Spara .

OBS! Du kan anpassa markeringen i Mina semestrar och semestersamlingar genom att klicka på fliken Inställningar och sedan klicka på Semesterinställningar . I den nedrullningsbara menyn Färg markerar du den färg du vill använda och klickar sedan på Spara

Hantera ICS-kalendrar

Med ICS-kalendrar kan din Calendar interagera med andra kalenderprogram. Mer information finns iImportera, exportera och prenumerera på kalendrar .

Hantera bilagor

Med bilagor kan du dela filer med andra som deltar i händelser eller delar uppgifter med dig. När du har lagt till bilagor till uppgifter eller händelser kan du hantera dem här.

För information om hur du bifogar filer till händelser, se Bilagor i

.

Ta bort en fil från ditt Calendar-konto genom att markera den och klicka på Ta bort .

Händelsestyper

Händelsetyper hjälper dig att organisera din personliga kalender. När du schemalägger en händelse kan du välja händelsetypen så att den visas i din kalender med den färgkodning och ikon du väljer. Mer information finns i

.

Du kan dölja eller visa alla händelser av en viss typ genom att klicka på namnet på händelsetypen i din personliga kalender i avsnittet Kalendrar.

Skapa nya händelsetyper genom att klicka på Lägg till en händelsetyp , ange ett namn, välja dess färg och ikon och klicka på OK .

Hantera befintliga typer av händelser genom att välja färger och ikoner.

Om du vill ta bort en händelsetyp klickar du på X i kolumnen Ta bort .