Hämta en auktoriseringskod för att överföra utgångna domäner

Du verkar inte vara inloggad. Om du loggar in ovan (under Textikon) så slipper du utföra ett par steg i processen.

Om du vill överföra en utgången domän till ett annat företag kan du behöva en auktoriseringskod (kallas även EPP-kod eller överföringsnyckel) för att bekräfta att du äger domännamnet.

Du behöver verifiera e-postadressen till den administrativa kontakten för att hämta en auktoriseringskod (det är till den adressen vi skickar koden) och därefter kan du göra en begäran om att få auktoriseringskoden. Så här gör du:

1. Gå till sidan Domäninställningar.
    2. Kontrollera att all information är korrekt under Kontaktinformation på sidan Domäninställningar. Auktoriseringskoden skickas till den administrativa kontaktens e-postadress.
    3. OBS! Om du inte ser kontaktinformationen för administratören klickar du på Redigera och avmarkerar Använd för alla kontakttyper. Om du har ett .au-domännamn skickar vi auktoriseringskoden till registrerarkontaktens e-postadress.

OBS! Du kan inte överföra din domän inom en 60-dagarsperiod om du ändrar organisationsnamnet för registrerarkontakten eller om du ändrar förnamn och efternamn för registrerarkontakten (om en organisation inte är den juridiska registreraren för domännamnet).

4. Klicka på menyn Domäner längst upp i ditt konto och välj Utgångna domäner.
    5. Välj vilka domännamn som du vill skicka en auktoriseringskod för, klicka på E-postauktorisering och sedan på OK.
    6. Kolla din e-post. Auktoriseringskoden skickas till den administrativa kontakten inom 24 timmar.