Google Analytics-spårning: Händelsens namn i Managed WordPress Ecommerce och Managed WooCommerce Stores

Google Analytics kan spåra en mängd olika händelser som utlöses av kunden på din webbplats. Här är en lista över vilka händelser som spåras som standard och under vilka omständigheter de utlöses. Du kan även tilldela anpassade namn till dessa händelser i dina inställningar för Google Analytics i Managed WordPress Ecommerce eller Managed WooCommerce Stores.

OBS! Vår integration stöder tillfälligt användningen av både Universal Analytics (UA) och Google Analytics 4 (GA4) -egenskaper. Eftersom de spårar liknande händelser kan namnen skilja sig. Du hittar en lista över olika händelser nedan baserat på vilken egendom som spårar dem.

GA4-händelser

Med introduktionen av samtidig spårning av både UA- och GA4-egenskaper visar vår integration olika händelser uppdelade i avsnitt. Mer specifikt:

Rekommenderade händelser

Dessa händelser används i Googles automatiska rapportering i din Google Analytics-kontrollpanel. Vi rekommenderar att du inte anpassar de här händelserna, eftersom den automatiska rapporteringen inte fungerar som förväntat. Med detta sagt kan du lämna fältet tomt om du vill sluta spåra för en specifik händelse.

• Inloggning & # 8211; Utlöses när en kund loggar in. Inloggningen kan ske var som helst (wp-login.php, min kontosida, inloggningswidget osv.) Och den kommer att spåras. Användare identifieras så snart de loggar in och spåras som identiteten tills de loggar ut (om du aktiverar spårning av användar-ID).
  • Registrera dig & # 8211; Utlöses när en besökare registrerar ett konto. Hakar i WordPress-registreringssystemet och spårar registreringar var som helst WordPress-registreringsformuläret används.
  • Lägg till i kundvagn & # 8211; Utlöses när en besökare lägger till ett objekt i kundvagnen, antingen på en enda produktsida eller via en AJAX-länk på kategorisidor. Krokar i & # 8216; woocommerce_add_to_cart & # 8217; åtgärd, så anpassade tillägg i varukorgslänkar spårar också om de är anslutna till den kroken.
  • Ta bort från kundvagn & & # 8211; Utlöses när en besökare tar bort ett objekt från kundvagnen.
  • Visa kundvagn & # 8211; Utlöses när en besökare tittar på kundvagnen. Detta spåras även om kundvagnen är tom.
  • Börja betala & # 8211; Utlöses när en besökare börjar betala, särskilt när & # 8216; woocommerce_after_checkout_form & # 8217; action bränder.
  • Lägg till fraktinformation & # 8211; Utlöses när en kund väljer en fraktmetod i kassan.
  • Lägg till betalningsinformation & # 8211; Utlöses när en kund väljer en betalningsmetod i kassan.
  • Köp & # 8211; Utlöses när ett kundköp har skickats in eller betalats för. Detta spårar efter gateways som omedelbart slutför betalningen, t.ex. kreditkort, eller de som gör beställningen för en senare betalning, såsom en & # 8220; checkbetalning & # 8221; beställning.
  • Återbetalning & # 8211; Utlöses när en beställning har återbetalats fullständigt .

Anpassade händelser (GA4)

Anpassade händelser spåras med hjälp av vår integration, men de är inte kopplade till Googles automatiska rapportering, så du kan behöva justera dina rapporteringstabeller i Google Analytics för att visa denna data. Du hittar mer information här. Du kan lämna ett fält tomt om du vill sluta spåra en specifik händelse.

• Logga ut & # 8211; Utlöses när en kund loggar ut. Identiteter rensas vid utloggning, så du kan spåra flera användare från samma enhet / IP-adress korrekt om de använder olika inloggningar och användar-ID-spårning är aktiverat.
  • Visa registrering & # 8211; Utlöses när en besökare ser registreringssidan (mitt konto / registrering). Hakar i WordPress-registreringsformuläret och spårar var som helst det används.
  • Visa hemsida & # 8211; Utlöses när en besökare besöker webbplatsens hemsida.
  • Visa objektlista & # 8211; Utlöses när en kund visar en produktlista, till exempel butiksidan eller relaterade produkter under en enda produktsida.
  • Visa objekt & # 8211; Utlöses när en besökare visar en enstaka produkt.
  • Välj objekt & # 8211; Utlöses när en besökare klickar på en produkt i en annons, t.ex. från butiksidan eller i sökresultaten.
  • Ändra kundvagn Antal & # 8211; Utlöses när en besökare ökar eller minskar antalet enheter i kundvagnen. Den här händelsen kan spelas in ofta om besökare på din webbplats har ett stort antal unika föremål i kundvagnen. Om så är fallet kanske du vill inaktivera den här händelsen.
  • Tillämpa kupong & # 8211; Utlöses när en besökare tillämpar en kupong antingen i kundvagnen eller i kassan.
  • Ta bort kupong & # 8211; Utlöses när en besökare tar bort en kupong antingen från kundvagnen eller under kassan.
  • Ange fakturerings-e-post & # 8211; Utlöses när en besökare ger ett faktureringsmeddelande på kassasidan.
  • Beställ & # 8211; Utlöses när en kund gör en beställning via kassan.
  • Starta betalning & # 8211; Utlöses när en kund startar betalningsprocessen. Det här spåras bara om du använder en betalningsgateway som använder & # 8220; Betala & # 8221; sidan, till exempel Chase Paymentech eller Authorize.Net SIM.
  • Granska & # 8211; Utlöses när en besökare skriver en recension av en produkt. Detta spåras före skräppostbehandling, så om du får mycket skräppost kan du överväga att inaktivera den här händelsen.
  • Kommentar & # 8211; Utlöses när en besökare skriver en kommentar på ett blogginlägg. Detta spåras före skräppostbehandling, så om du får mycket kommentarspam kan du överväga att inaktivera det här evenemanget.
  • Visa konto & # 8211; Utlöses när en inloggad kund ser & # 8216; Mitt konto & # 8217; sidan.
  • Visa beställning & # 8211; Utlöses när en kund visar en beställning.
  • Uppdatera adress & # 8211; Utlöses när en kund uppdaterar sin fakturerings- eller leveransadress, antingen från sitt kontoområde eller under kassan.
  • Ändra lösenord & # 8211; Utlöses när en kund ändrar sitt lösenord.
  • Uppskattad frakt & # 8211; Utlöses när en besökare beräknar frakt från varukorgssidan.
  • Spårordning & # 8211; Utlöses när en kund skickar in & # 8216; Order Tracking & # 8217; form.
  • Avbryt beställning & # 8211; Utlöses när en kund annullerar en väntande beställning. Betalda beställningar måste återbetalas så att de kan spåras via & # 8220; Återbetalning & # 8221; händelse som beskrivs ovan.
  • Ombeställa & # 8211; Utlöses när en kund beställer en tidigare beställning.

UA-evenemang

Alla namn på UA-händelser som skickas till Google Analytics kan ändras genom att redigera textfältet som är kopplat till varje händelse. Detta är användbart om du har en befintlig implementering och vill hålla dina evenemangsnamn konsekventa.

• Inloggad - utlöses när en kund loggar in på din webbplats. Den här händelsen spåras oavsett om inloggningen sker på wp-login.php, Mitt kontosida, en inloggningswidget eller någon annan inloggningsmetod. Om du aktiverar spårning av användar-ID identifieras de när de väl har loggat in och spåras som identiteten tills de loggar ut.
  • Utloggad - Utlöses när en kund loggar ut. Alla identiteter rensas när användaren loggar ut. Om mer än en person använder samma dator, men alla använder olika konton, kan det spåra dem på rätt sätt.
  • Visad registrering - Utlöses när en besökare besöker anmälningssidan (Mitt konto / registrering). Den här händelsen ansluts till WordPress-registreringsformuläret och spårar var som helst den används.
  • Registrerad - Utlöses när en besökare registrerar ett konto. Detta ansluts också till det system som WordPress använder för registrering. Registreringen spårar var som helst WordPress-registreringsformuläret används.
  • Visad hemsida - Utlöses när en besökare tittar på din butiks startsida.
  • Visad produkt - utlöses när en besökare visar en enstaka produkt. Detta ger en händelselabel med produktnamnet.
  • Klickad produkt - utlöses när en besökare klickar på en produkt i en annons. Detta ingår i butiken eller sökresultaten. Återigen används Produktnamnet som händelselabel i den här situationen.
  • Tillagt i kundvagn - Utlöses när en besökare lägger till ett objekt i kundvagnen. Detta aktiveras på en enda produktsida eller på en länk på kategorisidor som uppdaterar sidan med en AJAX-begäran, så händelser i båda dessa situationer spåras. Dessutom kopplas den här händelsen till 'woocommerce_add_to_cart' -åtgärden. Det innebär att även dina anpassade tilläggskorgslänkar ska spåras. Det lägger till etiketter för Produktnamn, Antal, Kategori och Attribut (om produkten i fråga är en variation av en variabel produkt).
  • Borttagen från kundvagn - Utlöses när en besökare tar bort ett objekt från sin kundvagn. Detta lägger till en etikett med produktnamnet.
  • Ändrat antal i kundvagn - Utlöses när en besökare lägger till (eller sänker) antalet enheter för en viss produkt i kundvagnen. Observera att det här evenemanget kan visas ofta om dina kunder brukar ha ett stort antal unika produkter i kundvagnen. Om du ser det i analyserna kan du inaktivera den här händelsen utan problem. Etiketter som läggs till här gäller för produktnamn och antal.
  • Visad kundvagn - Utlöses när en besökare tittar på kundvagnen. Detta kräver inte att det finns något i kundvagnen och spåras även när kundvagnen är tom.
  • Tillämpad kupong - Utlöses när en besökare tillämpar en kupong. Detta kan finnas på kundvagnssidan eller i kassan. Det lägger till kupongkodsetiketten.
  • Borttaget kupong - utlöses när en besökare tar bort en kupong. Återigen kan det här finnas på kundvagnssidan eller i kassan. Detta lägger också till en kupongkodsetikett.
  • Startad kassa - utlöses när en besökare startar betalningsprocessen.
  • Meddelad fakturerings-e- post - utlöses när en besökare skickar ett faktureringsmeddelande på kassasidan.
  • Vald betalningsmetod - utlöses när en besökare väljer en betalningsmetod i kassan.
  • Startad betalning - Utlöses när en kund startar betalningsprocessen. Observera att detta bara spåras om du använder en betalningsgateway med en separat betalningssida, så du kanske inte alltid ser de här händelserna beroende på vilka betalningsmetoder som är tillgängliga på din webbplats.
  • Slutfört köp - Utlöses när ett kundköp har skickats in eller betalats för. Det här spårar efter gateways som slutför betalningen omedelbart, t.ex. kreditkort, samt de som förväntar sig att betalning kommer att göras senare, t.ex. en "checkbetalning". Etiketter för detta inkluderar Order-ID, Order totalt, Frakt totalt, Total antal och Betalningsmetod.
  • Skrev recension - Utlöses när en besökare skriver en recension av en produkt. Observera att den här händelsen kommer att spåras innan skräppoståtgärder vidtas. Om du får mycket skräppost kan du överväga att inaktivera den här händelsen. Etiketten Produktnamn tillämpas på den här händelsen.
  • Kommenterade - Utlöses när en besökare skriver en kommentar på ett blogginlägg. Som med granskningshändelsen spåras detta innan skräppost kan identifieras. Om du får mycket skräppost kan du inaktivera den här händelsen säkert. Detta gäller etiketten Inläggstitel.
  • Visat konto - utlöses när en kund besöker sidan ”Mitt konto”.
  • Visad beställning - utlöses när en kund visar en beställning.
  • Uppdaterad adress - Utlöses när en kund uppdaterar sin adress (fakturering eller frakt).
  • Ändrat lösenord - Utlöses när en kund ändrar sitt lösenord.
  • Uppskattad frakt - Utlöses när en besökare beräknar frakt på kundvagnens sida. Detta lägger till Country-etiketten.
  • Spårad beställning - utlöses när en kund skickar in formuläret "Beställningsspårning".
  • Annullerad beställning - utlöses när en kund annullerar väntande beställningar från sig.
  • Order återbetalad - Utlöses när en beställning har återbetalats fullständigt.
  • Ombeställning - utlöses när en kund beställer en tidigare beställning