Skaffa auktoriseringskoden för min domän

Skaffa auktoriseringskoden (auktoriseringskod, EPP-kod eller överföringskod) för dina domäner innan du överför till ett annat företag. Du kan inte överföra en domän inom 60 dagar efter en ny registrering eller överföra från en annan registrator, eller i vissa fall inom 60 dagar efter att du ändrat förnamn, efternamn, organisation eller e-postadress i kontaktuppgifterna för domänen.

1. Logga in på din GoDaddy-domänportfölj. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj den specifika domän du vill överföra för att komma till sidan Domäninställningar.
    skärmbild på en enda domän som valts
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Överför domän bort från GoDaddy.
  4. Granska informationen i överföringschecklistan. Du behöver ingen auktoriseringskod för att överföra .uk-domäner till ett annat företag.
  5. Välj Fortsätt med överföringen.
    • Om din domän har domänskydd måste du verifiera din identitet. Om tvåstegsverifiering (2SV) har aktiverats i minst 24 timmar, anger du koden vi skickade via SMS eller anger koden från din autentiseringsapp. Annars anger du engångslösenordet vi skickade till din registrerares e-postadress.
  6. Välj Klicka här för att visa auktoriseringskod.
  7. Kopiera auktoriseringskoden genom att välja Kopiera till urklipp. Vi skickar även ett e-postmeddelande med din auktoriseringskod till den administrativa e-postadressen på ditt domännamn.

Det var allt! Nu när du har din auktoriseringskod kan du fortsätta med domänöverföringen till det nya företaget. Välj Mina domäner för att återvända till din lista med domäner.

Relaterade steg

• Ange auktoriseringskoden för din nya registrator för att fortsätta med överföringen.
  • Vanligtvis tar det 5–7 dagar att slutföra en överföring, men du kan snabba upp processen genom att godkänna överföringen.
  • Skapa och ladda ner en .csv-export för att få auktoriseringskoder för flera domäner.