Genomgång: konfigurera en produkt

Den här artikeln är den andra delen av vår serie Quick Shopping Cart®-genomgångar, som har utformats för att hjälpa dig att skapa ett skyltfönster online med Quick Shopping Cart. Klicka här för att gå till början.

Tid som det tar att slutföra: Fem till tio minuter per produkt.

Konfiguration av dina produkter är den viktigaste delen när du skapar din onlinebutik. I den här guiden lär du dig att snabbt lägga till produkter till din katalog. Du kan även konfigurera avancerad produktinformation för funktioner som produktrabatter eller lagerkonfiguration.

Lägga till produkter

Du kan snabbt lägga till produkter till din katalog med den grundläggande information som krävs när du börjar sälja online.

Lägga till en produkt

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Quick Shopping Cart.
  3. I listan Quick Shopping Cart klickar du på Manage (Hantera) bredvid det Quick Shopping Cart-konto som du vill använda.
  4. Välj Add Product (Lägg till produkt) i menynManage (Hantera) i avsnittet Catalog (Katalog).
  5. Om meddelandet Product Type (Produkttyp) visas väljer du Don’t show this message again (Visa inte det här meddelandet igen) och klickar sedan på OK.
  6. Ange ett namn för din produkt bredvid Title (Titel).
  7. I listrutan Product Type (Produkttyp) väljer du något av följande:
    • Standalone (Fristående) – Innehåller grundläggande produktfunktioner och passar de flesta produkter.
    • Downloadable (Nedladdningsbar) – Gör det möjligt för dig att sälja digitala filer som produkter.
    • Configurable (Konfigurerbar) – Gör det möjligt för dig att konfigurera produkter med flera versioner och alternativ. (Till exempel försäljning av t-tröjor i flera färger och storlekar.)
    • Bundle (Paket) – Gör det möjligt för dig att kombinera produkter med andra produkter i din katalog.
  8. Lägg till bilder till din produkt genom att klicka på något av följande:
    • Select an image (Välj en bild) – Gör det möjligt för dig att välja bilder som ska laddas upp till mediegalleriet.
      • Välj en bild eller flera bilder, dra och släpp bilder på miniatyrerna Click & drag image here (Klicka på och dra bild hit) och klicka sedan på OK.
    • Upload New (Ladda upp ny) – Gör det möjligt för dig att ladda upp nya bilder från din dator.
      • Välj en bild som ska laddas upp och klicka sedan på Open (Öppna).
  9. Ange ett pris som du vill att kunderna ska betala för produkten bredvid Price ($) (Pris ($)).
  10. Ange ett artikelnummer för produkten för identifiering av produkten i lagret och på fakturor bredvid Item #/SKU (Artikel #/SKU).
  11. Välj Item is taxable (Objektet är beskattningsbart) om du vill lägga på moms på produkten.
  12. Ange en beskrivning för produkten bredvid Full Description (Fullständig beskrivning).
  13. Om du vill att beskrivningen ska visas som kort beskrivning för produkten i skyltfönstret väljer du Use this description as short description (Använd den här beskrivningen som en kort beskrivning).
  14. Valfritt: Om du har valt Downloadable (Nedladdningsbar) som Product Type (Produkttyp) gör du följande:
    • I avsnittet Downloadable Settings (Inställningar för nedladdning) klickar du på Upload New (Ladda upp ny), väljer en fil att ladda upp och klickar sedan på Open (Öppna).
    • Om du vill begränsa antalet gånger som kunder kan ladda ner produkten och hur länge den är tillgänglig för nedladdning kan du välja Limit download number (Begränsa antal nedladdningar) och Limit download time (Begränsa nedladdningsperiod).
  15. Valfritt: Om du har valt Configurable (Konfigurerbar) som Product Type (Produkttyp) gör du följande:
    • Klicka på fliken Options (Alternativ).
    • I avsnittetConfigurable Options (Inställningar för konfigurerbar) i listrutan Available Options (Tillgängliga alternativ) väljer du ett alternativ och klickar sedan på Add (Lägg till).
    • När du har valt dina alternativ klickar du på Generate Grid (Generera rutmönster) och klicka sedan på OK. Mer information finns i
      .
  16. Valfritt: Om du har valt Bundle (Paket) som Product Type (Produkttyp) gör du följande:
    • I avsnittet Bundled Products (Paketprodukter) klickar du på Lägg till.
    • Välj de produkter som du vill kombinera med produkten och klicka sedan på OK.
  17. Klicka på OK.

Konfigurera avancerad produktinformation

Du kan när som helst konfigurera avancerad produktinformation. Avancerad produktinformation omfattar funktioner som produktrabatter eller lagerkonfiguration och att konfigurera en Google-produktsökning.

Konfigurera avancerad produktinformation

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Quick Shopping Cart.
  3. I listan Quick Shopping Cart klickar du på Manage (Hantera) bredvid det Quick Shopping Cart-konto som du vill använda.
  4. Välj Products (Produkter) i menyn Manage (Hantera) i avsnittet Catalog (Katalog).
  5. Klicka på ett av dina produktnamn för att redigera och välj sedan någon av följande flikar:
    • Images (Bilder) – Gör det möjligt för dig att uppdatera produktbilder.
      • Om du vill uppdatera dina produktbilder klickar du på mediegallerietoch gör sedan följande:
        • Välj en bild eller flera bilder, dra och släpp bilder på miniatyrerna Click & drag image here (Klicka på och dra bild hit) och klicka sedan på OK.
      • Om du vill visa en text när kunder för muspekaren över bilder anger du den text som du vill visa bredvid Image Alternate Text (Alternativ text för bild).
      • När du har konfigurerat färdigt produkten klickar du på OK.
    • Advanced Pricing (Avancerad prissättning) – Gör det möjligt för dig att skapa produktrabatter under en begränsad tid eller rabatter för kunder som köper stora volymer.
      • Om du vill konfigurera rabatter under en begränsad tid klickar du på Add (Lägg till) i avsnittet Sales Prices (Reapriser) och gör sedan följande:
        • Ange antingen ett Sale Price (Reapris) eller en Percentage Discount (Procentrabatt) och ange sedan ett startdatum och slutdatum.
      • Om du vill lägga till rabatter för kunder som köper stora volymer klickar du på Add (Lägg till) i avsnittet Tiered Pricing (Differentierad prissättning) och gör sedan följande:
        • Ange minsta antal och sedan det rabatterade priset som du vill att kunder ska betala.
      • När du har konfigurerat färdigt produkten klickar du på OK.
    • Advanced Info/Display (Avancerad information/visa) – Gör det möjligt för dig att ange produktens skick, lägga till ett tillverkarnamn och ändra din produktvisning.
      • Välj nuvarande skick för din produkt bredvid Condition (Skick).
      • Om du vill lägga till en tillverkare av produkten klickar du på Add (Lägg till) bredvid Manufacturer (Tillverkare) och gör sedan följande:
        • Ange en tillverkare och klicka sedan på OK.
        • Om du vill lägga till ett artikelnummer för tillverkaren anger du det bredvid Manufacturer's # (Tillverkarens #).
      • Om du vill lista din produkt i sidomenyn för aktuella objekt i skyltfönstret väljer du Featured product (Aktuell produkt) i avsnittet Display (Visa).
      • Om du vill ta bort din produkt från skyltfönstret väljer du Hide (Dölj) i avsnittet Display (Visa).
      • Om du vill visa din produkt i produktsökningar på Google markerar du Show in Google Product Search (Visa i produktsökning på Google) i avsnittet Display (Visa). Mer information finns i
        .
      • Om du vill ange streckkodsnummer för varor som är återförsäljare för anger du dessa i avsnittet Identification numbers (Identifieringsnummer) för UPC, ISBN eller EAN.
      • När du har konfigurerat färdigt produkten klickar du på OK.
    • Shipping/Inventory (Frakt/lager) – Gör det möjligt för dig att ange fraktmetoder för din produkt och konfigurera lagret.
      • Om du vill att kunder ska betala frakt för produkterna väljer du Charge for shipping (Debitera frakt).
      • Under Shipping Type (Fraktmetod) väljer du om du vill skicka produkten via Package (Paket) eller Freight (Frakt).
      • Ange Weight (Vikt) i pund, Length (Längd) i tum, Width (Bredd) i tum, och Height (Höjd) i tum för produkten.
      • Om du inte vill paketera produkten med andra objekt väljer du Ships in separate box (Skickas i egen låda).
      • Om du säljer medieobjekt som cd-skivor, dvd-skivor och disketter väljer du Can ship as media mail (Kan skickas som mediebrev).
      • Om du vill aktivera internationell leverans för din produkt klickar du på Enable international shipping (Aktivera internationell leverans). Mer information finns i
        .
      • Om du vill aktivera lagerspårning för produkten väljer du Yes (Ja) i avsnittet Inventory tracking (Lagerspårning) och gör sedan följande:
        • Om du vill låta kunder beställa produkten när den inte finns i lager väljer du Allow backorder (Tillåt restorder).
        • Bredvid Qty. available (Tillgängligt antal) anger du det produktantal som är tillgängligt.
        • Bredvid Email if less than (Meddela om mindre än) anger du minsta lagerantal som du vill ha innan du meddelas via e-post om lagerantalet är lågt.
      • Om du vill lägga till ett lager för direktleverans klickar du på Add (Lägg till) bredvid Warehouse (Lager). Mer information finns i
        .

Warehouse (Lager) visas endast om du väljer produkttypen Package (Paket) som Shipping Type (Fraktmetod).

• När du har konfigurerat färdigt produkten klickar du på OK.
    • Options (Alternativ) – Gör det möjligt för dig att lägga till alternativ till din produkt. (Du kan till exempel lägga till olika storleksalternativ.)
      • Om du vill lägga till alternativ för produkten gör du följande:
        • Välj ett befintligt alternativ i listrutan i avsnittet Available Options (Tillgängliga alternativ) och klicka sedan på Add (Lägg till).
        • Klicka på Add Option (Lägg till alternativ).

OBS! Mer information om produktalternativ och konfigurerbara produktalternativ finns i

.

• När du har konfigurerat färdigt produkten klickar du på OK.
    • Categories (Kategorier) – Gör det möjligt för dig att ordna produkterna i ditt skyltfönster.
      • Klicka på New Category (Ny kategori) för att lägga till en ny kategori eller välj att lägga till din produkt i befintliga kategorier. Mer information finns i
        .
      • När du har konfigurerat färdigt produkten klickar du på OK.
    • Attributes (Attribut) – Gör det möjligt för dig att lägga till beskrivningsetiketter till din produkt.
      • Klicka på Add (Lägg till) för att lägga till attribut till din produkt. Mer information finns i
        .
      • När du har konfigurerat färdigt produkten klickar du på OK.
    • Related Items (Relaterade objekt) – Möjliggör korsförsäljning av produkter med andra produkter i din katalog.
    • Best Values (Bästa värde) – Gör det möjligt för dig att sälja din produkt tillsammans med andra produkter i katalogen.
    • Search Optimization (Sökoptimering) – Gör det möjligt för dig att lägga till metadata till din produkt för sökmotoroptimering.
  6. Klicka på OK.

Mer information om att lägga till eller uppdatera flera produkter samtidigt finns i

.

Mer information om produkter finns i

.

Gå tillbaka till den första delen: Designa ditt skyltfönster.
Fortsätt till den tredje delen: Konfigurera orderbehandling.