FTP: Överföra filer

Innan du börjar

För att använda FTP behöver du:

• En FTP-klient (t.ex. FileZilla, Dreamweaver)
  • Kunna din värdkontotyp. På så sätt kan du använda rätt anvisningar för din typ av webbhotell (t.ex. cPanel, Plesk, osv.)
  • Se till att det kontot är konfigurerat (cPanel / Plesk / Webb och klassisk)
  • Värdnamn, användarnamn och lösenord för ditt värdtjänstkonto (FTP)

Denna guide hjälper dig hitta den information du behöver för att använda FTP med din webbplats.

Om du använder Hanterad WordPress, se istället vår guide för användning av sFTP.

Hitta dina FTP-inställningar

För att kunna använda FTP med ditt webbhotell behöver du följande inställningar från ditt värdkonto.

Inställning Det här behöver du
Värd Ditt lagrade domännamn eller IP-adress (cPanel / Plesk / Webb och klassisk)
Användarnamn
Lösenord Återställ ditt FTP-lösenord (cPanel / Plesk / Webb och klassisk)

Läggga upp din webbplats med FTP

Vi rekommenderar FileZilla för FTP, men det finns många andra program och webbplatsbyggare som också använder FTP. Du kan använda dessa anvisningar för att lägga upp din webbplats med FTP med önskat program.

FTP-metod Instruktioner
FileZilla (rekommenderas) Ansluta till värdkontot med FileZilla (FTP)
Dreamweaver Publicera din webbplats med Dreamweaver (CS4 / CS5 / CS6)
Adobe Muse
iWeb
Microsoft Expression Web