Förstå Linux-värdtjänster med cPanel

Linux-värdtjänster, den mest populära webbhotellplattformen, erbjuder funktioner som ofta används av webbdesigners. cPanel, en värdkontrollpanel, använder ett grafiskt gränssnitt för att komma åt de flesta av dessa funktioner. För att komma igång med din webbplats, konfigurera ditt Linux-värdtjänstkonto med cPanel .

Grundläggande steg för att använda Linux-värdtjänster

• Använd en FTP-klient för att ladda upp dina filer. Ditt värdtjänstkonto använder public_html som rotkatalog för din primära domän.
  • Om du inte har en webbplats ännu så installerar du ett Content Management System (CMS), till exempel WordPress, för att skapa en webbplats och hantera innehållet.
  • När webbplatsen har skapats, konfigurerar du säkerhetskopiering så att du inte behöver oroa dig över att förlora innehållet. GoDaddy kan säkerhetskopiera din webbplats åt dig eller så kan du konfigurera dina egna säkerhetskopior.
  • Logga in på cPanel direkt genom att bläddra till http: // myDomainName / cpanel , där myDomainName är din domän och dess suffix, som coolexample.com . Du behöver cPanel-inloggningen och lösenordet från din ursprungliga cPanel-konfiguration. Du hittar cPanel-inloggningen i kontrollpanelen för ditt Linux-värdtjänstkonto .