Webbplatsverktyg Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Flytta mitt innehåll från Webbplatsverktyg version 6 till Website Builder

Din webbplats är ditt hem online, och vi inser att flytten av ditt hem (eller eventuella ändringar) kan vara störande. Vi har skapat det här verktyget för att hjälpa dig bosätta dig i ditt nya hem så snabbt och enkelt som möjligt. Allting har flyttats in åt dig, men vi behöver dig för att få prövningen.

Följ dessa steg för att slutföra övergången från Webbplatsverktyg version 6 till Website Builder:

1. Jämför din nya och gamla webbplats
  2. Anpassa ditt innehåll (tema, startsida, text, bilder, avsnitt och andra sidor)
  3. Publicera din nya webbplats
Varning: När du har publicerat webbplatsen Webbplatsverktyg version 6 på din nya Website Builder-webbplats kan du inte komma åt din version 6-version eller dina filer.

Hittar du inte din webbplats? Din webbplats finns fortfarande i Mitt konto i listan över webbplatser under Website Builder . Läs hela svaret .

OBS! Din webbplats heter Website Builder följt av ditt paketnamn (till exempel Website Builder Standard). Tidigare innehöll din webbplats Webbplatsverktyg i namnet på ditt paket (t.ex. Business Plus Webbplatsverktyg). Din webbadress är dock densamma.

Inspelad demo

Vi har spelat in en demo som flyttar en webbplats från Webbplatsverktyg version 6 till Website Builder så att du kan se hur det görs.

1. Jämför din nya och gamla webbplats

Flash-komponenterna som drivit med Webbplatsverktyg version 6 slutade fungera den 31 december 2020. Vi har sparat din gamla webbplats för visning för dina besökare, men det enda sättet att redigera din webbplats är att använda Website Builder.

Ditt innehåll migreras till Website Builder som ett utkast. Vi har gjort vårt bästa för att få din webbplats att se bra ut i den nya designen. Även om vårt verktyg är ganska smart är det inte så smart som en människa är.

Öppna din gamla webbplats i en webbläsarflik eller ett fönster med din webbadress och öppna din nya webbplats i webbplatsredigeraren i en annan webbläsarflik eller ett annat fönster.

När du är nöjd med dina uppgifter publicerar du din nya webbplats så att den blir synlig för dina besökare och kunder.

Om någon av dina sidor kräver vidarebefordran tar vi hand om det. Vi har också utformat migreringen så att det inte finns några avbrott i sökmotorer. Vi inser att SEO är ett kontinuerligt arbete, så vi ger dig vägledning för att bli hittad online .

2. Anpassa ditt innehåll

Beroende på webbplatsens storlek och komplexitet kan det ta en timme eller två upp till några dagar att anpassa innehållet. Det viktigaste rådet är att hålla det enkelt! Börja i det lilla och gör förbättringar över tiden.

2.1 Välj ett tema

Om du är en visuell person kanske du vill uppdatera ditt tema först så att det blir lättare att se hur rubrikbilden, video-, text- och åtgärdsknapparna ser ut. Du kan ändra ditt tema när som helst.

Eller så kan du hoppa över det här steget och komma tillbaka till det senare när du kollar upp ditt visuella varumärke (logotyp, favicon, färg, teckensnitt etc.)

1. Välj Tema i din webbplatsverktyg.
    Skärmdump av där du hittar tematområdet.
  2. Alla teman heter. Notera det aktuella namnet på ditt tema om du vill byta tillbaka eller överväga olika alternativ.
    Skärmdump av var du hittar teman.
  3. Välj Prova ett nytt utseende för att se hur din webbplats ser ut i olika teman. När du har valt ett tema tillämpas det temat. När du väljer ett tema skapas också automatiskt en sparpunkt om du vill återställa din webbplats . Kom tillbaka hit för att ändra tema när du vill.

2.2 Rubrik

När du uppdaterar rubrikbilden (eller videon) på din startsida anger du tonen för hela webbplatsen.

Rubrikbild eller video
Uppdatera din rubrikbild eller rubrikvideo för att representera ditt företag. Om du är en rörmokare i Seattle, visa rör som fixeras, skiftnycklar, eller kran eller avlopp. Visa inte en naturskön bild av rymdnålen; din bild ska representera vem du är och vad du gör.

Välj Omslagsmedia och sedan Ändra bild . Ladda upp din egen bild eller video, eller använd en av våra royaltyfria stockbilder eller videor. När du har redigerat din bild, video och alt-text väljer du Klar .

OBS! Biblioteket med stockbilder i Website Builder är annorlunda, större och bättre samordnat än stockbilderna från Webbplatsverktyg version 6. Eventuella stockbilder från din gamla webbplats måste bytas ut.

Rubriktext och knapp
Rubriken ska innehålla elementen på en effektiv webbplats för småföretagare . Använd ditt löfte eller din lösning som rubrik och lägg sedan till några meningar om ditt företag i avsnittet .

Slutligen använd ett starkt verb på åtgärdsknappen, som ”Starta gratis” eller ”Boka din plats” som berättar för folk vad de ska göra (eller hur de ska kontakta er). Rikta sedan åtgärdsknappslänken till en viss plats på din webbplats eller till en annan webbadress (t.ex. en sida på sociala medier).

2.3 Text

Text i textblock har kopierats per sida till importören . När du har kopierat texten är det ett bra tillfälle att uppdatera eventuell inaktuell information.

OBS! Text i specialelement, t.ex. tabeller, kopieras inte. Kopiera texten manuellt från din gamla webbplats och byt sedan till en ny webbplats och klistra in den här.

1. Välj Importör .
    Skärmbild där du hittar länken för att öppna din gamla Webbplatsverktyg version 6
  2. Välj den sida som innehöll din text på menyn.
  3. Hitta och välj den text du vill kopiera. Om du väljer ett textblock kopieras det automatiskt till ditt urklipp.
  4. Välj avsnittet på din nya webbplats. Klistra in texten (Ctrl / Cmd + V eller högerklicka + Klistra in) på den nya platsen, antingen direkt på sidan eller i redigeraren till höger.

2.4 Bilder

Alla dina bilder uppladdade finns i mediebiblioteket under Mina uppladdningar. Få antingen åtkomst till ditt mediebibliotek genom att ändra en bild på din webbplats eller välj Mina foton från kontrollpanelen.

OBS! Om du har ett stort antal bilder kan det ta några minuter efter att importprocessen påbörjats innan alla dina bilder visas.

1. Välj en bild i din nya webbplatsredigerare.
  2. Välj Ändra bild .
  3. Välj Mina uppladdningar .
  4. Välj någon av dina bilder. Eller använd stock media, en bild från sociala medier eller media från dina andra webbplatser.

Bilder som ingår i din Webbplatsverktyg V6-webbplats migrerar till din nya Website Builder-webbplats. Du kan emellertid ha infogat bilder från ett fristående fotoalbum. Så här kan du se skillnaden och ladda ner bilder från ett fristående fotoalbum .

Filer som är kopplade till din Webbplatsverktyg V6-webbplats migrerar inte. Du måste ladda ner dina filer och sedan lägga till nedladdningsbara filer eller PDF-filer till din nya Website Builder-webbplats.

2.5 Lägg till och flytta avsnitt

På en sida kan du lägga till ett avsnitt eller duplicera ett avsnitt . Gillar du inte hur ett avsnitt ser ut? Ändra avsnittets layout eller redigera innehållet . Du kan också flytta ett avsnitt från en sida till en annan .

Website Builder har massor av specialavsnitt som PDF-visare , prislistor eller menyavsnitt för restauranger, fastighetslistor , kodavsnitt , Soundcloud-ljudspår etc.

Använd avsnittet Kontakta oss för att visa din adress och plats, öppettider, e-post, telefonnummer och WhatsApp-information. Kunder kan även skicka in ett formulär, inklusive bilagor. När en kund fyller i formuläret söker vi igenom det efter virus och skadlig kod och sedan skickas det till ett e-postmeddelande du anger.

2.6 Upprepa för andra sidor på din webbplats

Nu när din startsida är klar är det dags att arbeta på andra sidor på din webbplats. De flesta sidor är tomma, men vissa specifika sidtyper, som Om oss, Kontakta oss, Fotogallerier, etc. kan vara fyllda med avsnitt.

3. Publicera din nya webbplats

När den nya webbplatsen är klar är det dags att välja Publicera . Kom ihåg att det inte behöver vara perfekt. Börja i det lilla och gör förbättringar över tiden.

När du väljer Publicera visas en popup-ruta. När du publicerar din nya webbplats i Website Builder tas din gamla webbplats bort från ditt konto.

3.1 Ansluta din webbplats till ett domännamn under ett annat konto

Om din GoDaddy-webbplats är länkad till ett domännamn via en annan registrator eller annan GoDaddy-domän med en annan inloggning och ett annat lösenord visas en popup-ruta med anvisningar om hur du uppdaterar ditt domännamns DNS-poster .

Logga in på din domännamnsleverantör där ditt domännamn är registrerat och ändra dina DNS-poster . Det här är också samma process om du använder ett konto för din Website Builder-webbplats och ett annat konto för ditt domännamn.

När du har ändrat din DNS kan det ta allt från några minuter till några timmar innan ändringarna går igenom och din domän börjar fungera.

Om du vill att vår hjälp ska gå igenom processen eller har några frågor kan du hitta våra GoDaddy-guider på (480) 463-8333.

Markera kryssrutan för att markera din förståelse och överenskommelse och välj sedan Ja, publicera nu .