Flytta en domän till ett annat GoDaddy-konto.

Om du vill flytta ett domännamn från ett konto hos oss till ett annat har du hittat rätt – det kallas för Kontoändring. Om du behöver flytta ett domännamn till en annan registrator, se Överför domänen till en annan registrator.

Obligatoriskt: Om du precis har lagt till skyddad registrering och aktiverat tvåstegsverifiering för ditt konto, måste du vänta 72 timmar OCH avbeställa skyddad registrering innan du kan flytta din domän till ett annat GoDaddy-konto.

När du har gått igenom följande steg skickar vi ett e-postmeddelande till mottagarkontot med instruktioner om att bekräfta flytten. Mottagaren måste bekräfta flytten av domännamnet inom 10 dagar. Därefter förfaller transaktionen och du måste göra om flytten. Mer information om att bekräfta flytt av domännamn finns i Acceptera ett domännamn till ditt konto (steg 13 nedan).

OBS! Ett domännamn måste vara aktivt för att du ska kunna flytta det till ett annat konto. Om en domän är aktiv, men utgångsdatum har passerat går det inte att påbörja en kontoändring. Domäner som flyttas till ett annat konto är låst för överföringar under 10 dagar på grund av bedrägeriskydd.

För nyregistrerade .info-domäner finns en vänteperiod på 5 dagar innan en kontoändring kan göras.

Du verkar inte vara inloggad. Om du loggar in ovanför (under Textikon) går det fortare.

1. Gå till sidan Domäninställningar.
  2. Gå till sidan Domäninställningar och klicka på Överför domän till ett annat GoDaddy-konto under Fler inställningar.
  3. The Begin Account Change window will appear:
  4. Begin account change window

5. Enter and re-enter the Email address of the recipient.
  6. Om du vet mottagarens kundnummer, markera Jag har... och ange inloggningsuppgifterna. E-postadressen som anges måste vara samma e-postadress som används i handlarens kontaktuppgifter och inte e-postadressen till domänadministratören.
  7. OBS! Om du inte kan registrerarens inloggningsuppgifter lämnar du det här fältet tomt och väljer Fyll i nya uppgifter.

8. I Domänens kontaktuppgifter markerar du något av följande:

OBS! Den nya registrerarens Kund-nr eller inloggningsnamn kan vara obligatoriskt eller valfritt beroende på vad du väljer här. För alternativet Fyll i nya uppgifter är det valfritt. För alla andra alternativ är det obligatoriskt. Värdet som anges måste stämma överens med informationen som finns lagrad för mottagarens konto.

• Fyll i nya uppgifter – Fyll i kontaktuppgifterna för den nya registreraren.
    • ‌‌Använd uppgifter från specificerat kundkonto – Använd kontaktuppgifter från kontot du angav i steg 6. (Detta fungerar inte förrän den specificerade kunden har fyllt i inställningssidan med all information som behövs.)
    • Ändra ej – Spara de kontaktuppgifter som för närvarande är tilldelade till det domännamn du ska flytta. Om du väljer Ändra ej skickas inte ett e-postmeddelandet om ändring av registrerare i ICANN till någon av parterna.

OBS! Om du flyttar ett toppnivådomännamn med landskod (ccTLD) kan du behöva markera detta alternativ och be den nya registreraren kontakta vår supportavdelning för att uppdatera kontaktinformationen. Under tiden som kontaktinformationen uppdateras visas statusen Väntar på uppdatering för domänen och kontoändringen återupptas igen när ändringen är genomförd. Mer information finns i

.

9. Markera Behåll nuvarande namnservrar för denna domän för att behålla de nuvarande namnservrarna för domännamnet. Om du inte markerar det här alternativet parkerar vi domännamnet när den nya registreraren aktiverar det på det nya kontot.

OBS! Ändringar av namnservrar innebär att en aktiv webbplats tas ned. Dessutom förlorar domännamnet eventuell anpassad DNS när den flyttar till det nya kontot.

10. Klicka på Nästa.
  11. Om du har valt Fyll i nya uppgifter, fyll då i följande och klicka sedan på Nästa:
    • Organisation (tillval) – Organisationen till vilken den nya registreraren är ansluten, om någon sådan finns
    • ‌‌Jag intygar att den specificerade organisationen ... (tillval) – Indikerar att du godkänner att organisationen är den lagliga registreraren
    • För- och efternamn – Den nya registrerarens fullständiga namn
    • Adress 1 och 2 – Den nya registrerarens gatuadress
    • Land – Landet i vilket den nya registreraren bor
    • Stad, stat, postnummer – Stad, stat och postnummer för den nya registreraren
    • Telefon – Telefonnumret till den nya registreraren
    • Fax (valfritt) – Faxnumret till den nya registreraren

OBS! Vi visar en lista över de tjänster som sägs upp när du har flyttat domänen från ditt konto. Du kan inte annullera uppsägningen när du har samtyckt till flytten. Domänen är låst för överföring under 10 dagar efter att den har flyttats till ett nytt konto.

12. Läs Avtal beträffande ändring av registreraren för domännamn och om du samtycker till villkoren markerar du Jag har läst och godkänner Avtal beträffande ändring ....

OBS! När du ändrar organisation eller förnamn eller efternamn (om en organisationspost saknas), måste du godkänna en låsning på 60 dagar för att fortsätta. Om du har ett .au-domännamn gäller inte en låsning på 60 dagar.

13. Om du vill överföra ditt domännamn under 60-dagarsperioden ska du avböja ändring av registrerare och överföra ditt domännamn innan du uppdaterar fälten Organisation, Förnamn eller Efternamn. Markera annars Jag förstår att, om jag vill överföra denna domän ....
  14. Klicka på Slutför. Om du har valt Ändra ej i steg 7 är du klar och mottagaren måste nu acceptera ändringarna av domänkonto som du har utfört. Om du har valt Fyll i nya uppgifter eller Använd uppgifter från specificerat kundkonto, se informationen nedan.

OBS! Om du har valt antingen Fyll i nya uppgifter eller Använd uppgifter från specificerat kundkonto i steg 7 ovan, måste du klicka på länken i e-postmeddelandet från GoDaddy till e-postadressen på registrerarens WHOIS-kontaktinformation för de domäner som du vill flytta. Om du inte klickar på den här länken (som bekräftar ändringen av registrerarinformation för kontoändringen) flyttas domännamnet inte från ditt konto och behåller statusen Väntar på uppdatering.

När bekräftelselänken för ändring av registrerare har klickats på, flyttas domänen till mottagarens konto och de kan acceptera domännamnet.

Om du flyttar en domän med sekretess tas denna bort under flytten och du måste köpa sekretess igen när flytten är genomförd.