Felsökning av vanliga problem i WordPress

WordPress® är ett de vanligaste bloggningsprogrammen. Även om det är extremt populärt finns det ändå vissa vanligt förekommande problem som kan åtgärdas på några minuter.

Här följer några vanligt förekommande problem samt våra rekommenderade lösningar.

Min WordPress-webbplats är långsam

Orsak: Varje gång en besökare går till din WordPress-blogg behandlar servern PHP-skript och upprättar en databasanslutning—den utför med andra ord en hel del. Ju mer trafik på din webbplats, desto långsammare blir den här processen.

Långsamma sidoladdningar är problematiska eftersom de avskräcker besökare från att besöka webbplatsen. Den vanligaste orsaken är felaktigt konfigurerade eller defekta insticksprogram eller användning av bilder som finns lagrade på andra, långsammare servrar.

Lösningar:

Varför kan WordPress inte ansluta till min databas under installationen?

Orsak: Om du installerade WordPress i ditt värdkonto för hand (t.ex. inte installerade det via GoDaddy Hosting Connection) och meddelandet "Error establishing a database connection" (fel vid försök att upprätta databasanslutning) visas när du försöker ansluta till WordPress, behöver du modifiera filen wp-config.php så att den fungerar tillsammans med våra databasservrar.

Lösning: Se

Min blogg visas som en tom sida

Orsak: Skadade teman kan orsaka att blanka sidor laddas, särskilt om din blogg har migrerats från ett annat webbhotell.

Lösning: Ändra tillbaka temat till standardtemat och ominstallera önskat tema.

1. Gå till WordPress-kontrollpanelen.
  2. Klicka på Utseende. Ett standardtema anges.
  3. Klicka på Aktivera under standardtemat. Sidan Utseende laddas om.
  4. Klicka på Aktivera på det tema du vill använda, eller välj ett nytt tema.
  5. När du har det önskade temat återvänder du till sidan Utseende, väljer önskat tema och klickar på Aktivera.

Orsak: Obestämd.

Lösning: Om du har prövat ovanstående förfarande ska du aktivera WP_DEBUG och WP_DEBUG_LOG i filen wp-config.php. Med innehållet i filen debug.log kan du och din platsadministratör begränsa problemet till det specifika insticksprogram, tema eller konfigurationsalternativ som kan orsaka problemet.

1. Öppna redigeraren i värdkontot och gör följande ändringar i filen wp-config.php:
    • Ändra
      define('WP_DEBUG', false);
      till
      define('WP_DEBUG', true);
    • På följande rad skriver du
      define('WP_DEBUG_LOG', true);
  2. Spara dina ändringar.
  3. Besök webbplatsen med en webbläsare för att utlösa felsökningsloggen.
  4. Öppna redigeraren i värdkontot och öppna /wp-content/debug.log.
  5. Gå igenom innehållet i felsökningsloggen för att identifiera vilket insticksprogram, tema eller konfigurationsalternativ som orsakar problemet.

Mer information finns på WordPress.org.

Mer information finns i

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet.