Felsöka min brandvägg för webbapplikationer (WAF)

Din brandvägg för webbapplikationer (WAF) fungerar som en omvänd proxy, vilket innebär att vi filtrerar all inkommande trafik för att förhindra att skadliga förfrågningar kommer till din webbplats. Eftersom detta görs genom en uppdatering av dina DNS-inställningar kan tjänster som inte är direkt relaterade till din webbplats (Mail, FTP eller cPanel-åtkomst) påverkas. Det finns några små ändringar som du kan göra för att återställa dessa tjänster.

Innan du börjar

Du måste hitta din värdtjänst-IP- adress innan du kan göra några ändringar för att återställa tjänster som inte fungerar.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Under Webbplatssäkerhet och säkerhetskopior klickar du på Hantera bredvid det webbplatssäkerhetskonto du vill använda.
  3. Klicka på Brandvägg . Det finns två IP-adresser listade på din brandväggsinstrumentpanel, värdtjänst-IP-adressen och brandväggens IP .
    ALTEXT

Notera värdtjänst-IP-adressen - du behöver den för att uppdatera dina tjänster.

Kommer åt FTP / SFTP / SSH

Om du ansluter till din domän genom att navigera till ftp.coolexample.com fungerar det inte om FTP-posten pekar på Brandväggens IP. Du kan inte ändra IP-adressen för din domän eftersom den kommer att inaktivera brandväggen, men du kan använda värd-IP: n för att ansluta till FTP istället för ftp.coolexample.com .

Ett annat alternativ är att samarbeta med din värdtjänstleverantör för att ändra underdomänen ftp.coolexample.com så att den pekar på din värd-IP-adress istället för brandvägg-IP-adressen.

Komma åt cPanel / WHM eller Plesk

Om du vanligtvis kommer åt cPanel, WHM eller Plesk genom att gå till coolexample.com/cpanel , cpanel.coolexample.com , coolexample.com:2083 , etc. - välj det alternativ nedan som passar dig.

• cPanel - https://yourhostingipaddress:2083/
  • WHM - https://yourhostingipaddress:2087/
  • Plesk - https://yourhostingipaddress:8443/

Mail

När du har aktiverat din brandvägg kan du behöva kontrollera dina MX-poster hos din värdtjänst.

Om din e-post finns på en cPanel server, kommer du vill ändra MX-posten till mail.coolexample.com

För e-postmeddelanden från GoDaddy, se Väntar på installation: MX-fel