Facebook och Instagram oEmbedd ändring

Facebook och Instagram förändrar hur deras API använder oEmbed , ett open source-verktyg som låter användare direkt länka Facebook- eller Instagram-innehåll på en webbplats. Den 24 oktober 2020 träder ändringen i kraft och det befintliga innehållet i inbäddad innehåll kan gå sönder.

Vad förändras?

API-ändringen har inte längre stöd för obehöriga oEmbed innehållsbegäranden, vilket visas som otillgängligt innehåll. Dessutom tar WordPress bort Facebook och Instagram som leverantörer av oEmbed, vilket innebär att insticksprogramutvecklare kommer att behöva hantera integrerat innehåll.

Vad kan jag göra?

Om din webbplats innehåller autentiserat oEmbed-innehåll behöver du ett Facebook-utvecklarkonto och ett app-ID. Här är några tillgängliga alternativ:

• Skapa ett Facebook-utvecklarkonto, registrera en app och installera ett reservprogram som oEmbed Plus för att se till att innehållet fortsätter att fungera. Du kan se kraven och länkar till relevanta steg för oEmbed i utvecklarna.facebook.com- dokumentationen. Det här alternativet ger mest kontroll över hur dina data hanteras.
  • Registrera och använd ett insticksprogram som Jetpack 9.0 som redan har tagit stegen för att se till att API-samtalen autentiseras med en giltig token. Den här metoden ger mindre kontroll över hur dina data används.

OBS! Som hjälp till våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder dessa produkter. Vi tar inte heller något ansvar för produkternas funktion och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör respektive ägare. Med ensamrätt.