Exportera ett kodsigneringscertifikat från Internet Explorer eller Firefox

OBS! Från och med 1 juni 2021 utfärdar eller förnyar GoDaddy inte längre kodsignering eller certifikat för drivrutinsignering. Om du redan äger en kodsignering eller ett drivrutinsigneringscertifikat kommer du inte att kunna återköra det efter 1 juni 2021. Alla certifikat som utfärdas före 1 juni 2021 förblir giltiga tills de upphör.

När du har installerat ett kodsigneringscertifikat i din webbläsare kan du exportera det från Internet Explorer® eller Firefox® för att använda det någon annanstans. Du kan till exempel säkerhetskopiera den eller använda den på en annan dator.

Så här exporterar du ett kodsigneringscertifikat från Internet Explorer

1. Öppna Verktyg i Internet Explorer och klicka sedan på Internetalternativ . Fönstret Internetalternativ visas.
  2. Gå till fliken Innehåll och klicka på Certifikat .
  3. Välj det certifikat du vill exportera i certifikatlistan och klicka sedan på Exportera .
  4. Klicka på Nästa.
  5. Klicka på Ja, exportera den privata nyckeln och klicka sedan på Nästa .

OBS! Om alternativet ”Ja, exportera den privata nyckeln” inte är tillgängligt är din privata nyckel inte närvarande eller markerad som inte exporterbar. För att avgöra om den privata nyckeln är tillgänglig, visa detaljerna i certifikatet. Innehållet i dialogrutan anger om en privat nyckel är associerad med certifikatet.

6. Välj Utbyte av personlig information och välj sedan Inkludera alla certifikat i certifikatvägen om det är möjligt .
  7. Välj Exportera alla utökade egenskaper och välj Ta bort den privata nyckeln om du vill lämna en kopia av den privata nyckeln i certifikatarkivet.
  8. Klicka på Nästa.
  9. Ange ditt lösenord två gånger om det behövs.
  10. Välj den plats där du vill spara PFX-filen och klicka sedan på Nästa .
  11. Klicka på Slutför och klicka sedan på OK i bekräftelsefönstret som visas.

Så här exporterar du ett kodsigneringscertifikat från Firefox

1. I Firefox klickar du på Verktyg och väljer Alternativ .
  2. Dator: I avsnittet Avancerat klickar du på Visa certifikat på fliken Kryptering .

Mac: Gå till Firefox- menyn och välj Inställningar . Gå till fliken Avancerat och gå sedan till fliken Cerficiates.
  3. Välj det certifikat som du vill exportera och klicka sedan på Säkerhetskopiera .
  4. Ange filnamnet och välj sedan PKCS12-filer från menyn Spara som typ eller Format .
  5. Klicka på Spara.
  6. Skapa ett starkt lösenord och klicka sedan på OK .

När du är klar får du bekräftelse på att exporten lyckades.

OBS! För att använda ditt certifikat med andra programverktyg kan du behöva konvertera den exporterade PFX-filen till PVK- och SPC-filer. SeKonvertera en exporterad PFX-kodsigneringsfil till PVK- och SPC-filer med Windows för information.