Kontrollera tjänstversioner på min VPS Linux-server

Använd dessa kommandon för att kontrollera olika versioner av vanliga installerade tjänster på din Linux-server på AlmaLinux, CentOS, Ubuntu och Fedora.

AlmaLinux / CentOS / Fedora

Apache : / usr / sbin / httpd -v eller httpd -v

Serverversion: Apache / 2.4.6 (CentOS) Server skapad: 30 maj 2023 14:01:11

Apache på cPanel : / usr / local / apache / bin / httpd -v

Serverversion: Apache / 2.4.58 (cPanel) Server skapad: 24 jan 2024 00:14:47

Curl : rpm -q curl

curl-7.61.1-33.el8.x86_64

Bash : bash --version

GNU bash, version 4.4.20 (1) -release (x86_64-redhat-linux-gnu) Copyright (C) 2016 Free Software Foundation, Inc. Licens GPLv3 +: GNU GPL version 3 eller senare<http: gnu.org="" licenses="" gpl.html=""></http:>

Exim på cPanel : exim -bV

Exempelversion 4.96.2 # 2 inbyggd 27 dec 2023 11:01:49

Glibc : ldd --version eller ls / lib / libc- *

ldd (GNU libc) 2.28

Kärna : uname -r

4.18.0-425.10.1.el8_7.x86_64

PHP på cPanel : php -v

PHP 8.1.27 (cli) (byggd: 24 jan 2024 00:32:48) (NTS) Copyright (c) PHP Group Zend Engine v4.1.27, Copyright (c) Zend Technologies

PHP på Plesk : hitta / opt / plesk / php / * / bin / php

/opt/plesk/php/7.4/bin/php /opt/plesk/php/8.0/bin/php

MySQL : mysql --version eller mysql -v

Välkommen till MySQL-skärmen. Kommandon slutar med; eller \ g. Ditt MySQL-anslutnings-id är 15521 Serverversion: 8.0.36 MySQL Community Server - GPL

AlmaLinux / CentOS / Fedora : cat / etc / redhat-release

AlmaLinux-version 8.9 (Midnight Oncilla)

Ubuntu

Apache : / usr / sbin / apache2 -v eller apache2 -v

Serverversion: Apache / 2.4.52 (Ubuntu) Inbyggd server: 2023-10-26T13: 44: 44

Curl : curl --version

curl 7.81.0 (x86_64-pc-linux-gnu) libcurl / 7.81.0

Bash : bash --version

GNU bash, version 5.1.16 (1) -release (x86_64-pc-linux-gnu) Copyright (C) 2020 Free Software Foundation, Inc. Licens GPLv3 +: GNU GPL version 3 eller senare<http: gnu.org="" licenses="" gpl.html=""></http:>

GLibc: ldd --version

ldd (Ubuntu GLIBC 2.35-0ubuntu3.4) 2.35 Copyright (C) 2022 Free Software Foundation, Inc.

Kärna : uname -r

5.15.0-89-generisk

PHP : php --version

PHP 8.1.2-1ubuntu2.14 (cli) (byggd: 18 aug 2023 11:41:11) (NTS) Copyright (c) PHP-gruppen Zend Engine v4.1.2, Copyright (c) Zend Technologies med Zend OPcache v8. 1.2-1ubuntu2.14, Copyright (c), av Zend Technologies

MySQL : mysql --version

mysql Ver 15.1 Distrib 10.6.12-MariaDB, för debian-linux-gnu (x86_64) med EditLine-omslaget

Ubuntu : lsb_release -a

Det finns inga LSB-moduler tillgängliga. Distributör-ID: Ubuntu Beskrivning: Ubuntu 22.04.3 LTS Utgåva: 22.04 Kodnamn: jammy

Övrigt

OpenSSL : openssl-version

OpenSSL 1.1.1k FIPS 25 mars 2021

Päron : päroninfo päron | grep-version
Plesk : cat / usr / local / psa / version
Qmail : man qmail | grep-version (Detta förutsätter att installerade MAN-sidor är uppgraderade.)
sshd : / usr / sbin / sshd -v

Mer information

Det här är bara några av kommandona för att kontrollera versioner av vanligt installerad programvara / tjänster. Det finns många fler program / tjänster där ute som kan installeras. Du kan kontrollera versionen genom att köra den här:

rpm -qa | grep XXXsoftwarenamnXXX