SSL-certifikat Hjälp

Bekräfta att du äger domänen (HTML eller DNS)

OBS! Vi följer inte omdirigeringar när vi verifierar att du äger domänen.

När du begär ett SSL-certifikat kan vi kräva att du bekräftar att du äger den domän för vilken du begär certifikatet. Detta kan du göra på två sätt:

Metod Så här fungerar det
‌‌HTML-sida Ladda upp en HTML-sida med innehåll som vi anger till en annan katalog på webbplatsen för det nätverksnamn du använder.
‌‌DNS-post‌‌ Skapa en TXT-post som vi anger i domänens DNS-zonfil

Vilken typ av bekräftelse du kan använda beror på vilken typ av certifikat du begär:

‌‌Certifikattyp‌‌ HTML DNS
Standard
Deluxe
Utökad verifiering
Jokertecken -
UCC

Klicka på en av följande länkar för att få anvisningar baserat på den information vi har skickat till dig.

HTML-sida

Du kommer att få ett e-postmeddelande från oss med en unik identifierare: ”Ditt unika ID för dessa metoder är [uniqueID].”

1. Använd Notepad eller TextEdit eller en liknande app och skapa en fil som heter godaddy.html.
  2. Kopiera ditt unika ID och klistra endast in ditt unika ID i filen. Om ditt unika ID till exempel är 12345 ska din nya .html-fil innehålla:

12345
  3. Skapa en katalog som heter ”/.well-known/pki-validation/” i den översta katalogen på webbplatsen för det nätverksnamn som används. Det här är normalt webbplatsens rotkatalog – t.ex. en katalog som heter kulexempel.com. Mer information finns i Vad är rotkatalogen för min webbplats?. Obs! Om du använder en Windows-server, måste du döpa mappen till /.well-known./ istället för /.well-known/. Om du inte gör det så kommer servern inte att låta dig skapa mappen.
  4. Den nya .html-filen ska placeras i katalogen för pki-verifieringen. Filens URL blir t.ex. http://coolexample.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html när den placerats på platsen.
  5. Kontrollera att du kommer in på godaddy.html på en webbläsare och använd instruktionerna i delen Så här bekräftar du att du äger domännamnet i den här artikeln.

Om SSL-certifikatet gäller för rotdomänen så måste HTML-filen kunna hittas på http://kulexempel.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html. http://www.coolexample.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html kommer inte att fungera.

Om du råkar ut för problem och din webbplats hanteras av oss kan de här artiklarna vara till hjälp:

DNS-post

Du kommer att få ett e-postmeddelande från oss med ett TXT-värde, som du måste skapa i domänens DNS-zonfil. Din webbplats påverkas inte av att du lägger till den här TXT-posten. Du kan bara visa den med hjälp av ett särskilt verktyg för att söka efter DNS-poster.

Du kan bara skapa TXT-posten via det företag vars namnservrar din domän använder. Om domännamnet använder våra namnservrar läser du Hantera DNS .

Använd följande information för att skapa TXT-posten:

Fält Vad du ska ange
Namn (värd) Ange @ (Om din DNS inte ligger på GoDaddy, kan du behöva lämna detta tomt)
Värde Skriv hela TXT-värdet som vi skickade till dig

När du väl har skapat DNS-posten använder du anvisningarna i delen Så här bekräftar du att du äger domännamnet i den här artikeln.

När du har laddat upp HTML-sidan eller skapat TXT-posten måste du tala om det för oss så att vi kan kontrollera domänägarskapet.

Så här bekräftar du att du äger domännamnet

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på SSL-certifikat.
  3. Klicka på Hantera bredvid det certifikat som du vill använda.
  4. Klicka på Sök efter min uppdatering.

Det kan ta 5–10 minuter innan bekräftelsen är klar.

Nästa steg

• Om ditt SSL går till förstahandsnamnet på en webbplats med GoDaddy som värdtjänst så kommer vi automatiskt att installera certifikatet åt dig.
  • Ladda ner ditt SSL-certifikat om din server finns någon annanstans.