Begära en kod eller ett certifikat för drivrutinsignering

När du begär ett certifikat för kod- eller drivrutinsignering kan användare som laddar ned din kod eller ditt program försäkras om att de inte har manipulerats sedan de signerades.

Innan du börjar

Certifikat för kod- och drivrutinsignering kräver att du skapar en begäran om certifikatsignering från din lokala dator – inte datorn där filen kommer att lagras. Därför skiljer sig proceduren för generering av en certifikatsigneringsbegäran från proceduren för begäran om en typisk SSL. Hur du gör det beror på vad det är du försäkrar:

Typ av kod Besök...
Java Kodsignering – Java: Generera en certifikatsigneringsbegäran
Windows-baserat
(EXE, DLL, etc.)
Allt annat Windows: Generera en certifikatsigneringsbegäran för kod eller drivrutinsignering

Se till att du begär certifikatet från den dator och det konto (vanligtvis Administratör) som du kommer att använda för att signera koden. När certifikatet begärs skapas en privat nyckel på datorn som du måste koppla till kodsigneringscertifikatet när du installerar det.

OK – Du är klar

Se till att du har din certifikatsigneringsbegäran (CSR) till hands när du begär det nya certifikatet.

Så här begär du en kod eller ett certifikat för drivrutinsignering

1. Logga in på Kontohanteraren.
  2. Klicka på SSL-certifikat.
  3. Klicka på Konfigurera bredvid det konto som du vill använda.
  4. Ange din certifikatsigneringsbegäran (CSR) och klicka sedan på Nästa.
  5. Fyll i uppgifterna för din organisation och klicka på Slutför.

När du har begärt ditt certifikat måste vi verifiera organisationen du skickade begäran för (mer information).