Automatisk konfigurering av e-post på din iOS-enhet

Du kan konfigurera e-post på din Apple®-enhet med iOS, inklusive iPhone® och iPad® genom att föra in din e-postadress och lösenord i vårt iOS-autokonfigureringsverktyg som hittar rätt port och serverinformation åt dig.

För att kunna använda den här funktionen måste du ha en enhet med iOS 6 eller nyare. Du kan uppdatera operativsystemet från din enhet på apple.com/ios.

För att automatiskt konfigurera e-post på din Apple-enhet

1. Gå till E-postkonfigurationscentret och logga in med din e-post och ditt lösenord.
  2. Klicka på Kom igång.
  3. Gör något av följande:
    • Om du använder din egen mobila enhet klickar du på länken för att öppna webbläsaren.
    • Om du använder en annan mobil enhet än din egen:
      1. I fältet för Telefonnummer fyller du i ditt telefonnummer, och om du har en iPad med 3G eller mobilnätsabonnemang fyller du i mobildatanumret.

För att hitta mobildatanumret på din iPad trycker du på Inställningar, sedan på Allmänt och Om och scrollar sedan ned till Mobildatanummer.

2. Från menyn Operatör väljer du din mobiloperatör och klickar på Skicka.

Om du använder en annan leverantör än de som anges (särskilt för kunder utanför USA), måste du skicka länken till e-postadressen förknippad med ditt mobilnummer.

3. Klicka på länken i det mottagna meddelandet för att öppna det i din webbläsare.
  4. Klicka på Installera i webbläsarfönstret.
  5. Klicka på Installera nu.
  6. Frivilligt: om din Apple-enhet är låst med en lösenkod kommer du att bli ombedd att ange din Lösenkod.
  7. Fyll i lösenordet för ditt e-postkonto och klicka på Nästa.
  8. När meddelandet Verifierat visas kan du klicka på Klar.

För att ta bort e-postkonton från din Apple-enhet

1. På din iOS-enhet trycker du på Inställningar och går sedan till Allmänt.
  2. Tryck på Profiler.
  3. Tryck på Ta bort.
  4. Frivilligt: om din Apple-enhet är låst med en lösenkod kommer du att bli ombedd att ange din Lösenkod.

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.