Apple Mail: Konfigurera Workspace Email

Med Apple® Mail kan du kontrollera dina Workspace Email-konton på ditt skrivbord.

Den här artikeln innehåller information för Mac OS X 10.9.5, men tidigare versioner använder liknande inställningar.

När du har lagt till flera e-postkonton till Apple Mail kan du växla mellan dem i menyn på vänster sida.

INNAN DU BÖRJAR: Om du vill konfigurera Apple Mail med din e-post måste du känna till dina inställningar för e-postserver och portar för POP eller IMAP. Du hittar dem genom att gå till E-postkonfigurationscentret och skriva ner uppgifterna som visas under Inställningar för e-postserver.

Om du inte kan logga in på E-postkonfigurationscentret är det möjligt att du har en Office 365 e-postadress. I så fall hänvisas till Apple Mail (Mac): Konfigurera e-post.

För att använda Apple Mail med din e-post

1. Starta Mejl.
  2. I menyn E-post, markera Lägg till konton.
  3. Markera Lägg till annat e-postkonto och klicka sedan på Fortsätt.
  4. Fyll i följande fält, och klicka sedan på Skapa:
    Fält Vad ska man göra...
    Fullständigt namn Ange namnet som du vill visa att du skickar e-postmeddelanden från.
    E-postadress Skriv den e-postadress du vill använda.
    Lösenord Ange lösenordet till ditt e-postkonto (mer info).

5. Fyll i följande fält och klicka sedan på Nästa:
    Fält Vad ska man göra...
    Kontotyp Markera antingen IMAP eller POP, beroende på typen av server som visas i e-postkonfigurationscentret.
    E-postserver Ange namnet på den inkommande e-postservern i e-postkonfigurationscentret.
    Användarnamn Ange e-postadress.
    Lösenord Ange lösenordet för ditt e-postkonto.

6. Fyll i följande fält, och klicka sedan på Skapa:
    Fält Vad ska man göra...
    SMTP-server Ange namnet på den utgående e-postservern i e-postkonfigurationscentret.
    Användarnamn Ange e-postadress.
    Lösenord Ange lösenordet för ditt e-postkonto.

Då var det klart. Gå och kolla din mejl, och om du inte ser några meddelanden klickar du på Hämta mejl. För att vara säker på att du kan skicka meddelanden kan du testa att skriva ett mejl och skicka det till dig själv.

Om du inte får e-postmeddelanden eller inte kan skicka meddelanden, se Felsökning av Apple Mail-konfigurationen. Oroa dig inte. Det finns lite olika saker som kan inträffa under konfigurationen. Vi kommer att hjälpa dig att undersöka och åtgärda dessa.

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.