Apple Mail-fel: Kan inte skicka meddelandet med servern

Du kan se ett felmeddelande i Apple Mail som säger:

Kan inte skicka meddelandet med servern [serveradress]
Avsändaradressen [din e-postadress] avvisades av servern [serveradress]

Eller så kanske du inte kan skicka e-post utan att få ett felmeddelande. I båda fallen är det något fel med dina inställningar för utgående server. Prova dessa steg för att lösa problemet.

1. Om du har alternativet i felmeddelandet klickar du på Redigera SMTP-serverlista .

OBS! Om du inte har felet öppet eller inte ser det här alternativet: Välj ditt konto under Inkorg, klicka på kugghjulet under listan över brevlådor och välj Redigera ” [din e-postadress] ”… Klicka sedan på menyn nästa till utgående e-postserver (SMTP) och välj Redigera SMTP-serverlista…

2. Välj den server som används av ditt konto.
  3. Om du har flera servrar med samma namn måste du ta bort dubbletterna. Välj dupliceringsservern och klicka sedan på - nedanför listan.
  4. Klicka på Avancerat .
  5. Se till att alla fält matchar dina rätta inställningar:
    Fält Bör vara ...
    Detektera och underhålla kontoinställningar automatiskt Vald
    Port Ett portnummer från e-postkonfigurationscentret
    Använd SSL Om porten visas i svart, lämna det här omarkerat . Om porten är orangefärgad ska du kontrollera att den är markerad .
    Autentisering Lösenordet
    Tillåt osäker autentisering Avmarkerat
    Användarnamn Din fullständiga e-postadress
    Lösenordet Ditt korrekta e-postlösenord
  6. Klicka på OK.
  7. Om du kommer tillbaka till felmeddelandet väljer du den server du precis redigerat och klickar på Försök med vald server .