Ansluta till värdkontot med FileZilla (FTP)

FileZilla är en kostnadsfri FTP-klient för Windows®, Mac® och Linux® operativsystem. Du kan hämta det på http://filezilla-project.org.

Med en FTP-klient kan du flytta filer från en lokal dator till en annan dator via Internet — då fungerar den andra datorn som en server åt ditt värdkonto. Du använder en FTP-klient för att flytta filerna för din webbplats från din dator till ditt värdkonto, vilket gör filerna synliga på Internet när någon besöker ditt domännamn.

Använda FileZilla med ditt värdkonto

För att kunna använda FileZilla tillsammans med ditt värdkonto behöver du rätt FTP-inställningar.

För att använda FileZilla (FTP) behöver du

När allt är på plats kan du ansluta till ditt värdkonto med FileZilla.

Ansluta till ditt värdkonto med FileZilla

Ladda ner FileZilla för att ansluta till ditt värdkonto, och följ anvisningarna nedan.

Så ansluter du till ditt värdkonto med FileZilla

1. Starta FileZilla från din dator.
  2. Fyll i följande fält och klicka på Quickconnect:
    • Värd — Ange IP-adresen för ditt värdkonto.
    • Användarnamn — Ange ditt användarnamn på värdkontot.
    • Lösenord — Ange lösenordet för ditt värdkonto.

Om du har problem med att ansluta till ditt värdkonto beror det sannolikt på att lösenordet är fel. Mer information finns i Återställ ditt FTP-användarnamn och lösenord.
    • Port — Skriv 22 för sFTP.

Våra konton för Hanterade WordPress-bloggar kan endast ansluta via sFTP.

När du har anslutits visar FileZilla innehållet på värdkontot på höger sida, i delen Remote site (fjärrplats) och innehållet på din dator på vänster sida, i delen Local site (lokal plats).

Problemlösning

Om du har problem med att ansluta till ditt värdkonto med FileZilla kan du läsa:

Överföra filer till ditt värdkonto med FileZilla

Följ dessa anvisningar för att överföra filer till ditt värdkonto med FileZilla.

Överföra filer till ditt värdkonto med FileZilla

1. Leta reda på filerna på Local site (lokal plats) som du vill överföra till värdkontot.
    • FileZilla visar innehållet på Local Site (den lokala platsen) med utgångspunkt i operativsystemets rotnivå. Gå till en annan plats i datorns filstruktur genom att dubbelklicka på Users (Användare), ditt profilnamn, och sedan Desktop (Skrivbord) eller din primära dokumentmapp.
    • Filerna som läggs upp i den katalogen ska ha en indexfil. Den här filen är sannolikt index.html eller index.htm, men det finns andra giltiga alternativ. Mer information finns i
      .
  2. Markera filerna på Local site (lokal plats). Det finns två sätt att markera flera filer:
    • Markera först en fil och tryck sedan ner Shift-tangenten samtidigt som du markerar nästa fil i listan. De två filerna och samtliga filer in emellan kommer då att markeras.
    • Markera en fil och tryck ner Ctrl-tangenten för att markera ytterligare en fil i listan. På detta sätt kan du markera och avmarkera enskilda filer.
  3. Leta reda på katalogen under Fjärrplats dit du vill överföra dina filer. Det är bäst att använda din webbplats rotkatalog (mer information).
  4. Flytta filerna från Local site (lokal plats) till Remote site (fjärrplats) Genom att dra och släppa dem.
  5. Dra och släpp — Markera de filer under Lokal plats som du vill lägga upp. Klicka och dra filerna till katalogen under Fjärrplats. När katalogen är markerad kan du släppa filerna (släpp musen) så läggs filerna upp.

Se Felsökning för FileZilla FTP-anslutningar om du har problem med att använda FileZilla för att ansluta till ditt värdkonto.

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.