Anslut till sociala medier

Gå online | Lär känna Websites + Marketing
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier | Acceptera onlinebetalning

Obs! Vi erbjuder GoDaddy Social där våra experter hanterar ditt liv online, om du föredrar att ägna dig åt annat.

Sociala medier kan vara en värdefull tillgång för alla företag. Det gör att du kan skapa en meningsfull dialog med dina kunder istället för att blint distribuera information till dem.

Mål för det här avsnittet:

• Anslut dina sociala medieprofiler till GoDaddy.
  • Skapa ett inlägg.
  • Visa knappar för sociala medier på din webbplats.
  • Hämta recensioner till din webbplats.

Uppskattad tidsåtgång: 15–45 minuter

Anslut dina sociala medieprofiler till GoDaddy

Genom att ansluta dina sociala medieprofiler till GoDaddy kan du hantera allt från en central plats.

Vi delar några tips om hur du väljer vilka sociala medieplattformar du behöver i den här videon.

Du behöver bara vara aktiv på de sociala mediekontona som är viktiga för din målgrupp. Men det är också trevligt att göra anspråk på de andra kontona så att någon annan inte tar tag i ditt företagsnamn.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. Från kontrollpanelen väljer du Social och väljer sedan Översikt .
  4. Välj någon av de sociala plattformarna du vill ansluta: Facebook , Instagram eller Google Företagsprofil .
  5. När du har valt dem kan du ansluta till ett konto som du redan har eller skapa ett nytt konto.

Skapa ett inlägg

Undrar du vad du ska säga på sociala medier? Kolla in Londons tips om hur småföretag kan använda sociala medier.

Du kommer att öka följande snabbare om du skapar konsekvent innehåll. Det behöver inte vara dagligen. Även en gång i månaden eller varannan vecka fungerar det.

Ta dig tid att förbereda ditt budskap och skapa en professionell design på egen hand med hjälp av Content Creator, som drivs av GoDaddy Studio .

1. När du är redo går du till GoDaddy produktsida .
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. Från kontrollpanelen går du till Marknadsföring och väljer sedan Översikt .
  4. Välj Facebook eller Google Företagsprofil .
  5. Välj Skapa inlägg .

När du har skrivit ditt meddelande och lagt till bilder eller länkar kan du lägga upp ett inlägg på Facebook, Instagram eller Google Företagsprofil samtidigt.

Visa knappar för sociala medier på din webbplats

Hjälp med att bygga upp din publik och uppmärksamma dina profiler genom att visa knappar för sociala medier på din webbplats .

1. Gå till din kontrollpanel .
  2. Välj Redigera webbplats för att öppna webbplatsredigeraren.
  3. Gå till där du vill placera dina sociala medier-knappar och lägg till ett avsnitt .
  4. Leta efter avsnittet Social och välj sedan Lägg till .
  5. Redigera din titel och kopiera och klistra in webbadresserna till var och en av dina sociala medieplatser på rätt plats.

Så här visar du bilder från ditt Instagram-konto:

1. Lägg till ytterligare ett avsnitt
  2. Leta efter avsnittet Socialt flöde .
  3. Välj en layout, välj Lägg till och anpassa titeln.
OBS! Du får bara ha ett Instagram-flöde på din webbplats. Om du inte ser det i avsnittets lista är det någon annanstans på din webbplats.

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar är synliga för alla andra.

Ta in recensioner

Recensioner ger sociala bevis på att dina produkter eller tjänster är fantastiska. Vi har till och med några tips om hur du kan be dina kunder om omdömen eller recensioner .

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. Välj Redigera webbplats eller Redigera sajt för att öppna Hemsideprogram.
  4. Gå till webbplatsredigeraren och gå till den plats där du vill visa dina recensioner och lägg till ett avsnitt .
  5. Hitta avsnittet Recensioner i kategorin Social .
  6. Välj Lägg till . Du kan lägga till fler än ett avsnitt för recensioner på mer än en plats.
  7. Redigera titeln och ändra även bakgrundsbilden om du vill.
  8. Välj hur du vill lägga till recensioner på din webbplats :

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar är synliga för alla andra.

Det hela går samman

Din webbplats har publicerats och nu har du kopplat ihop alla delar av din onlinenärvaro på en plats. Det enda som är kvar är att ställa in möjligheten att acceptera betalning online .

Gå online | Lär känna Websites + Marketing
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier | Acceptera onlinebetalning