Lägg till Google Analytics till WordPress med ett insticksprogram

Det finns ett bekvämare sätt att lägga till Google Analytics på din WordPress-webbplats än att manuellt uppdatera filer med spårningskoden. Det finns flera insticksprogram från tredje part som hjälper dig. Så här gör du det med Site Kit by Google .

1. Logga in på WordPress.
  2. Installera och aktivera insticksprogrammet Site Kit.
  3. Gå till menyn till vänster och välj Site Kit i din WordPress-instrumentpanel.
  4. Under Konfigurera webbplatspaket markerar du kryssrutan bredvid Anslut Google Analytics som en del av konfigurationen och väljer sedan Logga in med Google .
  5. Följ stegen för att slutföra insticksprogrammet. Om du inte redan har ett Google Analytics-konto skapas det under installationen.
  6. Om du vill visa rapporterna i din WordPress-instrumentpanel väljer du Site Kit och sedan Dashboard på menyn till vänster.
    OBS! Det kan ta upp till 72 timmar innan statistiken visas på din webbplats.

Din webbplats är nu ansluten till ditt Google Analytics-konto och du kan se statistiken i WordPress-instrumentpanelen.