Android: Konfigurera Workspace Email

Den här artikeln gäller bara för Workspace Email. Anvisningar för Office 365 E-post finns i Outlook-app på Android: Konfigurera e-post

Vi vet att du vill komma igång med din e-post på din Android®. Din e-post bör fungera på din enhet om cirka 5 minuter.

Använd dessa steg för att konfigurera den inbyggda e-postappen med ditt Workspace e-postkonto. Du kan också använda Outlook-appen för att hämta din e-post. Så här konfigurerar du Outlook-appen på din Androide-enhet.

Om du följer stegen nedan och ändå inte kan ta emot eller skicka e-post finns hjälp i Android: Felsöka e-post. Du kan behöva göra vissa ytterligare ändringar beroende på var du bor och vilka tjänsteleverantörer du använder

INNAN DU BÖRJAR: för att konfigurera Android med din e-post måste du ta reda på vilka serverinställningar och portar som gäller för POP eller IMAP. För att se detta går du till E-postkonfigurationscentret och skriver ned informationen som visas under serverinställningar för e-post.

OBS: stegen du måste följa för att konfigurera e-post på din Android-enhet kan se lite annorlunda ut beroende på märke och modell och vilken nätverksleverantör du har. Men all information du behöver för att skapa ditt konto (användarnamn, lösenord, serverinställningar) finns i dessa steg.

För att konfigurera e-post på din Android-enhet

1. Öppna e-postprogrammet på din enhet.
  2. Om du redan har ett konfigurerat e-postkonto trycker du på Meny och Konton. Tryck på Meny igen och sedan Lägg till konto.
  3. Fyll i din E-postadress och Lösenord och klicka på Nästa.
  4. Om du har IMAP, tryck på IMAP. Om du är osäker, tryck på POP3.
  5. Använd dessa inställningar för din inkommande server, beroende på vilken typ av e-post du har:
    POP3
    Användarnamn Ange din fullständiga e-postadress.
    Lösenord Ange lösenordet för ditt e-postkonto.
    POP3-server pop.secureserver.net
    Port 110
    IMAP
    Användarnamn Ange din fullständiga e-postadress.
    Lösenord Ange lösenordet för ditt e-postkonto.
    IMAP-server imap.secureserver.net
    Port 143
  6. Använd dessa inställningar för din utgående server:

Som ett felsökningssteg måste du ha SMTP-vidarebefordran aktiverat för ditt konto. För mer information, se Hantera ditt e-postkontos SMTP-reläer.

SMTP (utgående e-postserver)
    SMTP-server smtpout.secureserver.net
    Port 80
    Säkerhetstyp Ingen
  7. Välj Inloggning krävs och fyll i korrekt Användarnamn (din fullständiga e-postadress) och Lösenord Tryck på Nästa.
  8. Tryck på Nästa igen. Döp ditt konto och fyll i det namn som du vill ska visas i dina utgående meddelanden.
  9. Tryck på Klar.

Då var det klart. Om allt fungerar som det ska borde du se några e-postmeddelanden nu. För att vara säker på att du kan skicka meddelanden kan du testa att skriva ett mejl och skicka det till dig själv.

Vissa Android-enheter och e-postklienter kräver ingen inloggning. Om inställningarna ovan inte fungerar, gå tillbaka till steg 7 och avmarkera Kräv inloggning och fortsätt sedan med konfigurationen.

Om du inte får e-postmeddelanden eller inte kan skicka meddelanden, se Android: Felsöka e-post. Oroa dig inte. Det finns lite olika saker som kan inträffa under konfigurationen. Vi kommer att hjälpa dig att undersöka och åtgärda dessa.

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.