Android: Felsöka e-post

Använd följande information för att felsöka vanliga problem vid inställning av e-post på Android-utrustning. Under tiden kan du alltid använda vår MobileMail (http://mobilemail.secureserver.net) för att hålla kontakten med kunder, vänner och familj.

Steg 1: Se till att du kan ansluta till MobileMail

Anslut till MobileMail på din enhet för att se till att du har ett konto och att ditt användarnamn och lösenord fungerar. Gå till http://mobilemail.secureserver.net och logga in.

Om du inte kan logga in, kolla att ditt e-postkonto är konfigurerat och du har rätt e-postadress och lösenord. Du kanske behöver kontakta systemadministratören som konfigurerade ditt konto. Se Skapa e-postadresser i kontrollcentret för arbetsytor.

Steg 2: Kontrollera dina inställningar

Det kan vara knepigt att skriva med en Android-enhet; det händer lätt att man trycker fel här och var. Kolla noga att du använder rätt inkommande och utgående servrar (värdnamn), e-postadress och lösenord för att ansluta till ditt e-postkonto.

Även dina servernamn kan skilja sig från våra grundinställningar beroende på vilken typ av e-postkonto du har och var du har köpt det. För mer information, se

.

Steg 3: Återställ ditt lösenord

Om du har bekräftat att ditt lösenord är korrekt genom att logga in men du ändå inte kan konfigurera e-post på din Android, återställ ditt Workspace Email-lösenord. (Du kan använda samma lösenord igen.)

När du har återställt lösenordet försöker du konfigurera e-postkontot på nytt.

Steg 4: Prova olika SMTP-portar

Vanligtvis fungerar port 80 på Android-utrustning, men ibland blockerar internetleverantörer eller nätverksleverantörer särskilda portar av säkerhetsskäl. Om port 80 inte fungerar kan du försöka med alternativa portar.

Stegen som krävs för att ändra SMTP-portar på din Android-enhet kan skilja sig något beroende på tillverkare/modell och nätverkstjänsten. Emellertid ingår all nödvändig information i dessa steg.

Att ändra dina Android-inställningar för SMTP-portar

1. Öppna E-post-applikationen.
  2. Tryck på Meny och sedan på Konton.
  3. Tryck till och håll fingret över kontot du vill korrigera.
  4. En popupmeny visas. Tryck till på Kontoinställningar.
  5. Tryck på Utgående inställningar.
  6. Pröva port 3535. Tryck till på Nästa för att se om det fungerar.
  7. Om det fortfarande inte fungerar, upprepa stegen 1-5, välj SSL som Säkerhetstyp och försök med port 465.
  8. Tryck till på Nästa för att se om det fungerar.

Steg 5: Ladda ner ett e-postklientprogram

På vissa enheter kan du ladda ner olika e-postklientprogram (dvs. myMail eller K9 Mail) från appbutiken på enheten. Det finns många olika e-postklienter i appbutiken som kan hämtas ner gratis, och de kan hjälpa till med felsökning av e-postkonfigureringen på din enhet för att fastställa om den aktuella konfigurationen som inte fungerar är specifik för appen i vilken du försöker konfigurera den. Det kan vara praktiskt att hämta ner ett annat e-postklientprogram för att se om din e-postkonfiguration fungerar med det.

Steg 6: Kontakta kundsupport

Om du gått igenom dessa steg och fortfarande inte kan få ditt e-postkonto att fungera med din utrustning, var god kontrollera kundsupporten. Vi har tillgång till ytterligare verktyg och det kan vara något problem med ditt e-postkonto som vi kan lösa.

Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.