Hanterad WordPress Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Ändra tabellprefix

OBS! Det här är det femte steget i att manuellt migrera en WordPress-webbplats till ditt Pro Hanterade WordPress-konto. Om du inte har ett Pro Hanterat WordPress-konto kan du läsa mer om dem här .

Del 1: Kopiera mappen wp-content Del 2: Skapa en SQL-dumpfil
Del 3: Ladda upp webbplatsinnehållet Del 4: Uppdatera webbplatsens databas
Del 5: Ändra tabellprefix Del 6: Gör slutliga redigeringar

Nästa steg i att manuellt flytta en WordPress-webbplats till ett Pro Hanterat WordPress-konto: Ändra tabellprefix i WordPress-databasen. Du måste använda phpMyAdmin för att ändra prefix. Ge dig själv 10–15 minuter på den här delen.

OBS! I slutet av del 4 kontrollerade du tabellprefixet i webbplatsens databas. Om det tabellprefixet inte är "wp", fortsätt med resten av den här artikeln. Om tabellprefixet är "wp", hoppa över den här delen och fortsätt med del 6 .

1. Om du fortfarande har sidan phpMyAdmin öppen för webbplatsen fortsätter du med nästa steg. Annars öppnar du phpMyAdmin för Pro Hanterad WordPress-webbplats .
  2. I tabellistan klickar du på tabellnamnet som slutar på usermeta.
    välj usermeta
  3. Klicka på SQL .
    klicka på sql
  4. Markera och ta bort aktuell kod i redigeringsfönstret.
  5. Kopiera och klistra in den här koden i redigeringsfönstret (notera skillnaderna mellan backticks och enkla citattecken):

UPDATE `tablePrefix_usermeta` SET `meta_key`= REPLACE (`meta_key`, 'wp_', 'tablePrefix_') WHERE 'meta_key' LIKE 'wp_%'
    kopiera och klistra in kod i redigeringsfönstret

6. Ersätt tablePrefix med tabellprefixet du kopierade tidigare. Var försiktig så att du inte tar bort understrecketecknet efter tabellprefixet. I vårt exempel ser den här koden ut:

UPDATE `abc123_usermeta` SET `meta_key`= REPLACE (`meta_key`, 'wp_', 'abc123_') WHERE `meta_key` LIKE 'wp_%'

7. OBS! Om din ursprungliga WordPress-databas hade ett annat tabellprefix än wp_ bör du ersätta den första wp_ i kodprovet med det ursprungliga prefixet. Däremot bör wp_% aldrig ändras.

8. Klicka på . Tabellen usermeta har uppdaterats.
  9. I tabellistan klickar du på tabellnamnet som slutar på alternativ .
  10. Klicka på SQL och ta bort den befintliga koden igen.
  11. Kopiera och klistra in den här koden i redigeringsfönstret:

UPDATE `tablePrefix_options` SET `option_name` = REPLACE (`option_name`, 'wp_', 'tablePrefix_') WHERE `option_name` LIKE 'wp_%'

12. Ersätt tablePrefix med tabellprefixet du kopierade tidigare. Var försiktig så att du inte tar bort understrecketecknet efter tabellprefixet.
  13. Klicka på . Tabellen med alternativ är uppdaterad.
  14. Stäng sidan phpMyAdmin, men häng på tabellprefixet - du behöver det i nästa del. Den sista delen!