Redigera mina domännamnsservrar

Se till att din webbplats och e-post fungerar som de ska genom att ha rätt namnservrar på din domän. Du kan ändra namnservrarna för dina domäner som är registrerade med GoDaddy i ditt GoDaddy-konto. Det finns alltid minst två namnservrar för en domän, och när namnservrar ändras så ändras även platsen där du hanterar DNS.

Exempel: Om en domän använder GoDaddy-standardnamnservrar så kommer DNS-zonfilen att finnas på ditt GoDaddy-konto. Om domänen använder namnservrar för ett annat företag kommer DNS-zonfilen att finnas på det företagskontot istället.

1. Logga in på din GoDaddy-domänportfölj. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Markera kryssrutorna intill de domäner som ska uppdateras. Du kan också markera kryssrutorna intill Domännamnet och därefter välja Välj alla.
    skärmbild med flera markerade domäner
  3. Välj Namnservrar i åtgärdsmenyn.
    • Beroende på hur stor din skärm är kanske du måste välja menyn Mer och rulla nedåt för att visa Namnservrar.
  4. Välj den inställning för namnservrar som fungerar bäst för dig:
    • GoDaddy-namnservrar (rekommenderas): Vi uppdaterar din domän till en uppsättning med GoDaddy-namnservrar så kan du hantera DNS i ditt GoDaddy-konto.
    • Jag tänker använda mina egna namnservrar: Ange dina anpassade namnservrar. Ditt DNS kommer att hanteras på en annan plats och inte via ditt GoDaddy-konto.
  5. Välj Spara och sedan Fortsätt för att slutföra dina uppdateringar.
    • Om din domän har domänskydd måste du verifiera din identitet. Om tvåstegsverifiering (2SV) har aktiverats i minst 24 timmar, anger du koden vi skickade via SMS eller anger koden från din autentiseringsapp. Annars anger du engångslösenordet vi skickade till din registrerares e-postadress.

Bekräftelsemeddelandet Det lyckades! visas, så att du vet att namnservrarna har uppdaterats. De flesta DNS-uppdateringarna träder i kraft inom en timme, men det kan ta upp till 48 timmar innan de uppdateras globalt.

Relaterade steg

Mer information

• Vissa domäner kan ha särskilda krav för namnserverinställningar.
  • Om din domän inte är registrerad eller hanteras hos GoDaddy kan du fortfarande hantera DNS med oss genom att lägga till DNS-värdtjänster.