Ändra mina fraktmetoder

När kunderna checkar ut via din butik ser de fraktkostnaderna beräknade baserat på de inställningar du har valt (gratis frakt med minsta möjliga beställningsbelopp, schablonbelopp, procentandel per beställning, viktbaserad eller fraktkostnad beräknad) i orderöversikt, tillsammans med eventuella ytterligare fraktkostnader. Lokala leveranser och personliga hämtningsalternativ finns också.

1. Gå till produktsida för GoDaddy.
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. På kontrollpanelen expanderar du Butik och väljer Inställningar .
  4. Välj Frakt .
  5. Välj Lägg till för att ställa in en ny leveransmetod.
    OBS! Lägg till flera instanser av valfri leveransmetod för att konfigurera olika inställningar för leverans till olika delstater, regioner och länder. Till exempel erbjuda gratis frakt från olika belopp för kunder i olika regioner.
  6. Följ instruktionerna för den metod du väljer med hjälp av flikarna nedan.
  1. Välj Lägg till bredvid en av basfraktmetoderna .
    1. Gratis frakt: Om du erbjuder gratis frakt kan det leda till ökade utgifter per transaktion.
      • Ange ett minsta beställningsbelopp för att få gratis frakt. Anpassa regionerna som är berättigade till gratis frakt när minimivärdet har uppnåtts.
      • Om du vill erbjuda gratis frakt i andra regioner till ett annat minsta beställningsbelopp väljer du Lägg till på sidan Leveransmetoder och skapar en annan Gratis fraktmetod.
      OBS! Enskilda fraktinställningar för produkter åsidosätter dina inställningar i Fraktmetoder. Gratis frakt på enskilda produkter begränsas inte beroende på region, vilket gör att alla i världen kan få gratis frakt för produkten.
    2. Fast pris per beställning: Ett bra alternativ när du säljer föremål som inte påverkas starkt av flera kvantiteter i en beställning, till exempel 1 klistermärke jämfört med 10 klistermärken som skickas i ett enda kuvert.
    3. Procentandel per beställning: Om du säljer olika typer av varor kan det vara bäst att ta ut en fraktavgift baserat på en procentsats av totalsumman.
    4. Viktbaserad: Beräkna frakt baserat på vikten på de varor du skickar. Vikt bestäms när du lägger till paketets vikt och mått i produktlistorna.
  2. Namnge din fraktmetod med hjälp av fältet Vad kunder ser när de väljer den här metoden .
    • Det är en bra idé att ange genomsnittlig leveranstid som en del av beskrivningen.
  3. Fyll i alla andra fält, t.ex. vilken typ av pris som ska gälla för varje beställning, en fast avgift per beställning eller olika kostnader för olika vikter.
  4. Om du vill begränsa länder eller regioner dit du vill skicka väljer du Redigera nedanför Skicka till dessa länder / regioner .
    • När du har lagt till landet eller länderna i din lista kommer vissa länder att ge dig möjlighet att ytterligare begränsa frakt till specifika delstater, provinser eller territorier med hjälp av redigeringsikonen.
  5. Välj Spara.
  1. Välj Lägg till bredvid någon av speditörsberäknade fraktmetoder .
  2. OBS! Om du erbjuder flera produkter i samma låda måste du ha mått och vikt för alla produkter, annars kan det leda till kundproblem vid kassan.
  3. Fyll i fälten för den operatör du väljer.
  4. Välj Spara.

Speditörsbaserade fraktmetoder baseras både på din företagsinformation och din regionala information, inte på adressen du skickar från (om den är annorlunda). Du kan behöva uppdatera fraktplats, region och valuta för att matcha var du skickar från.

• Längst upp på sidan Frakt ser du adressen du skickar från. Välj Ändra plats för att ange en ny leveransadress.
  • Så här ändrar du regioninformation:
    1. Välj Inställningar på din kontrollpanel. Under Butik väljer du Frakt .
    2. Avsnittet Regional information ligger direkt under avsnittet Företagsinfo (vilket inte påverkar frakt).