Ändra menyns utseende i WordPress med CSS

Det finns tillfällen när ett temas funktioner inte möter din webbplats designbehov. Till exempel så kanske du vill använda en färg som inte erbjuds som standard eller flytta ett element på sidan något till vänster eller höger. Du kan använda CSS i din WordPress-kontrollpanel för att göra ändringar av denna typ.

Obs! Dessa CSS-ändringar gäller endast för det tema som är aktivt för tillfället och kommer att fortsätta att funka efter temauppdateringar utan att du behöver använda ett underordnat tema. Om du växlar det aktiva temat måste du tillämpa CSS-ändringarna på nytt.
  1. Logga in på WordPress.
  2. I menyn till vänster väljer du Utseende och sedan Anpassa.
    Obs! Om du ser Redigerare istället för Anpassa när du har valt Utseende kan du redigera menydesignen eller lägga till anpassad CSS i den nya Webbplatsredigeraren på följande sätt.
  3. I menyn på vänster sida väljer du Ytterligare CSS.
  4. I fältet nedan anger du CSS-koden du vill använda.
  5. Välj Publicera.

Dina ändringar är nu synliga på den redigerade menyn i hela webbplatsen.

Obs! I det fall du inte ser ändringarna när du läser in webbläsaren på nytt:
  • Om din webbplats körs på Managed WordPress ska du rensa det inbyggda cacheminnet som plattformen använder.
  • Om du använder ett cache-insticksprogram från tredje part och din webbplats inte befinner sig i hanterade WordPress-bloggar ska du rensa insticksprogrammets cacheminne. Granska insticksprogrammets dokumentation för information om hur du gör detta.
När allt är klart går du till din webbplats i privat webbläsarläge i Chrome, Firefox eller Edge.