Ändra fraktmetod

The Online Store’s basic shipping methods let you offer customers three choices: free, flat rate, and weight based. For carrier calculated shipping methods — available in the U.S. only — your choices are USPS and UPS.

OBS! När kunderna går till kassan i din butik visas de fraktmetoder du har valt samt fraktavgifterna i ordersammanfattningen.

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto och öppna din produkt. (Behöver du hjälp med att öppna din produkt?)
  2. Om det här är första gången du använder ditt Onlinebutik-konto måste du fylla i formuläret Komma igång innan du lägger till produkter.
  3. Klicka på Frakt i Komma igång-handboken.
  4. OBS! Om du har stängt Komma igång-handboken klickar du på Inställningar och sedan på Frakt.

5. Klicka på Lägg till frakt
  6. Klicka på bilden som stämmer överens med vilken fraktmetod som du vill använda:
  7. OBS! Om du klickar på fel bild kan du gå tillbaka genom att klicka på Är det inte vad som visas?. Följ annars anvisningarna som visas för bilden som du har valt.

(Är det inte vad som visas?)
  1. Klicka på Lägg till bredvid Basfrakt.
  2. Fraktmetod Beskrivning
    Gratis frakt

Du kan ange ett belopp som en beställning måste uppnå för att få gratis frakt. Var noga med att ange genomsnittlig leveranstid i beskrivningen.

Fast pris per beställning

Du kan debitera dina kunder en fastställd avgift, så att de vet exakt vilken fraktkostnad de får. Var noga med att ange genomsnittlig leveranstid i beskrivningen.

Viktbaserad

Debitera dina kunder en fraktavgift baserat på varornas vikt. Var noga med att ange genomsnittlig leveranstid i beskrivningen.

OBS! För var och en av metoderna kan du klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner och välja var fraktmetoden ska finnas tillgänglig. (Om du väljer USA kan du också välja vilka delstater som ska ingå.)
    Klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner.

3. Klicka på Spara när du är klar och glöm inte att publicera din webbplats för att visa ändringarna online.
  1. Klicka på Lägg till bredvid Fraktmetoder – Speditörsberäkning. Båda kan användas för att skicka produkter inom landet och internationellt. Vilken metod du ska använda handlar oftast om vad du själv föredrar eller vad som är smidigast, t.ex. om du redan har ett konto eller om ett fraktställe finns i närheten.
  2. Fraktmetod Beskrivning
    United States Postal Service (USPS)

Välj vilka typer av USPS-fraktmetoder som du vill erbjuda dina kunder. Om du vill få mer information kan du klicka på Läs mer. Då kommer du till USPS-sidan med en beskrivning av de olika metoderna.

United Parcel Service (UPS)

Du måste ha en UPS-åtkomstnyckel för att kunna använda den här metoden. Du kan registrera dig för ett UPS-konto för att få en åtkomstnyckel. När du har lagt till din åtkomstnyckel behöver du fylla i fältet Support och tjänster och bestämma hur du vill packa dina produkter i fältet Fraktlådor.

OBS! För var och en av metoderna kan du klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner och välja var fraktmetoden ska finnas tillgänglig. (Om du väljer USA kan du också välja vilka delstater som ska ingå.)
    Klicka på Redigera bredvid Alla länder/regioner.

3. Klicka på Spara när du är klar och glöm inte att publicera din webbplats för att visa ändringarna online.