Ändra bakgrund och färger

När du ändrar bakgrund och färger för din webbplats är det ungefär samma sak som att ändra golvet och färgen på väggarna i ett rum; båda kan bli mer tilltalande. Med Website Builder kan du ändra webbplatsens bakgrund och färger.

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka var som helst på webbplatsens bakgrund och välj Bakgrund.

Med vissa mallar kan du behöva klicka nära sidans kant för att bakgrunds- och sidinställningarna ska visas.

3. Ändra önskade alternativ i fönstret Inställningar för platsbakgrund:
    • Färg – Klicka på färgväljaren och välj sedan den färg du vill använda. Om du vill att bakgrunden ska växla mellan olika färger väljer du Övertoning.
    • Bild – om du vill ändra webbplatsens bakgrund till en bild klickar du på Ändra och överför sedan en bild från datorn eller väljer en arkivbild. Du kan också importera en bild från ditt Facebook®- eller Instagram®-konto. För mer information om bilder, se Lägga till och redigera bilder. .
    • Justering – Klicka på pilarna så att bakgrundsbilden placeras där du vill ha den.
    • Upprepa – Om du vill att bakgrundsbilden ska visas som ett mönster (lodrätt, vågrätt eller bådadera) väljer du hur du vill att bakgrundsbilden ska upprepas i den nedrullningsbara menyn.
    • Rullning – Om du vill att bakgrundsbilden ska rulla med sidan väljer du Rulla bakgrund med sida.
  4. Klicka på Spara när du är klar med ändringarna.
  5. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.

Så här ändrar du sidinställningarna med Website Builder

1. Logga in på ditt Website Builder-konto.
  2. Klicka var som helst på webbplatsens bakgrund och välj sedan Sidinställningar. Du kan också klicka på ikonen med tre staplar i det övre högra hörnet av skärmen och välja Sidinställningar.

Med vissa mallar kan du behöva klicka nära sidans kant för att bakgrunds- och sidinställningarna ska visas.

3. Ändra något av följande alternativ i fönstret Egenskaper: Sidbakgrund:
    • Bredd – Använd rullningslisten för att öka eller minska sidans bredd eller ange ett värde.
    • Höjd – Använd rullningslisten för att öka eller minska sidans höjd eller ange ett värde. Du kan inte skapa en sida som är kortare än dess innehåll. Om du vill ha en kortare sida måste du först flytta en del av innehållet till en annan sida.
    • Översta position – Använd rullningslisten för att öka eller minska webbsidans avstånd till skärmens överkant eller ange ett värde.
    • Färg – Klicka på färgväljaren och välj sedan den färg du vill använda.
  4. Klicka på Spara när du är klar med ändringarna.
  5. Klicka på Publicera för att uppdatera din webbplats online.