Aktivera tvåstegsverifiering

För bättre kontosäkerhet kan du konfigurera tvåstegsverifiering (2SV). Om du inte har koll på hur tvåstegsverifiering fungerar kan du läsa Vad är tvåstegsverifiering? innan du fortsätter.

1. Gå till GoDaddy Inloggning och PIN-kod . Du kan uppmanas att logga in.
  2. Under 2-stegsverifiering väljer du Lägg till verifiering.
    Lägg till verifiering.
  3. Välj vilken 2SV-metod du vill använda och välj Nästa:
    • Authenticator-app (rekommenderas): En autentiseringsapp som Google Authenticator eller Authy skapar koden. Välj den här metoden för de flesta GoDaddy-konton.
    • SMS-meddelanden: Koden skickas till dig som ett SMS. Den här metoden är bekväm men vi föreslår att du använder den som reservmetod eftersom den inte är lika säker.
    • Säkerhetsnyckel: En enhet som ansluts till datorns USB-port kommer att användas för autentisering. Använd den här metoden om du är domäninvesterare eller vill ha högsta säkerhetsnivån.
  4. Välj när du vill använda 2-stegsverifiering och tryck på Fortsätt:

Alternativ Kräv 2-stegsverifiering…
    Vid alla inloggningar (rekommenderas) Varje gång du går in på ditt konto.
    Endast för högrisktransaktioner När du ändrar lösenord, support-PIN-kod, användarnamn, 2-stegsverifieringskrav eller när du väljer att avbryta skyddad registrering.
  5. Om du väljer en autentiseringsapp följer du instruktionerna för att installera en app, skannar streckkoden och anger autentiseringskoden. När du är klar väljer du Fortsätt.

Om du valde SMS-meddelande anger du ditt mobilnummer och klickar på Fortsätt. Ange den kod vi sms:ar till dig (den fungerar i 20 minuter) och välj Spara.

Om du vill använda en Säkerhetsnyckel (som Yubikey eller Google Titan) för 2-stegsverifiering följer du stegen i Lägg till en maskinvarunyckel för tvåstegsverifiering istället.
  6. Välj Lägg till reservmetod och upprepa steg 3 till 5 för att välja en reservmetod för tvåstegsverifiering.
  7. Obs! Du kan minska avbrott genom att ange din reservmetod för tvåstegsverifiering på en annan enhet. Om den första delen av tvåstegsverifieringen t.ex. är en app på din dator kan du använda sms på telefonen som reservmetod.