Kom igång med WordPress i Linux-värdtjänster

När du har installerat WordPress i Linux-värdtjänster kan du börja bygga din webbplats. Nedan följer de vanligaste uppgifterna du bör slutföra, med länkar till artiklar och videor som tar dig steg för steg igenom dessa uppgifter.

Välj mallen

WordPress använder teman för att definiera utseendet på din webbplats. Vårt Go-tema är installerat och aktivt som standard, men du kan ändra det till ett annat tema som passar din webbplats bättre.

Go-temat har flera färdiga mallar att välja mellan när du loggar in på din webbplats för första gången. Du kan välja en konfiguration med eller utan en onlinebutik och en kategori baserat på ditt företag. Till exempel, för en advokatbyrå eller bokföringsbyrå, gå till en formell mall med marinblå eller mörkgrå accenter. Å andra sidan väljer du ljusa färger för en reseblogg eller en klädbutik för barn. Blått och grönt är bra alternativ för hälsorelaterade yrken.

Installera insticksprogram

Även om ett tema påverkar webbplatsens utseende lägger ett insticksprogram till nya funktioner i WordPress. Om du till exempel behöver ett kontaktformulär, ytterligare skydd eller ett sätt att enkelt skapa säkerhetskopior kan du uppnå detta genom att installera och aktivera ett insticksprogram.

Ladda upp bilder och andra medier

Bilder kan göra din webbplats tydligare och mer tilltalande. Så här lägger du till bilder och andra medier i ditt WordPress-bibliotek.

Lägg till sidor

WordPress har två olika innehållstyper - inlägg och sidor. Om du vill visa statiskt innehåll lägger du till sidor . Du kan till exempel lägga till Om oss, Kontakt eller Tjänster-sidan.

Designa dina sidor

När du har lagt till en sida kan du designa den genom att infoga och redigera olika färdiga block. Så här skapar du dina sidor i WordPress-redigeraren med hjälp av block.

Lägg till inlägg

Om du vill ha en blogg på din webbplats lägger du till inlägg för att visa innehåll dynamiskt. Din bloggsida visar alla dina inlägg listade i omvänd kronologisk ordning.

Ställ in startsida och bloggsida

Som standard visar WordPress de senaste inläggen på din startsida. Om du inte vill ha en blogg på din startsida kan du ersätta den med en statisk sida och välja en anpassad sida för din blogg .

Skapa en navigeringsmeny

En navigeringsmeny hjälper läsare att upptäcka viktiga sidor på din webbplats. Så här skapar du en navigeringsmeny i WordPress.