Förbättra Googles indexering

Du kan använda följande steg för att se till att din WordPress-webbplats kan genomsökas, indexeras och visas korrekt för att möjliggöra optimal SEO-ranking.

Bekräfta att din WordPress-webbplats kan indexeras

1. Logga in på WordPress
  2. Gå till Inställningar > Läsning.
  3. Se till att inställningen för Avskräcka sökmotorer från att indexera den här webbplatsen är avmarkerad.

Bekräfta att sökmotorer kan indexera alla sidor korrekt

1. Besök den här webbplatsen .
  2. Ange din domän i fältet Webbplats-URL.
  3. Klicka på Kontrollera!

Bekräfta att Sökmotorer visar din webbplatstitel korrekt, som har en specifik längd i pixlar.

1. Besök din webbplats, högerklicka på din startsida och klicka på Visa sidkälla .
  2. Kopiera texten mellan titeltaggarna ( titel >).
  3. Besök den här webbplatsen .
  4. Klistra in texten du kopierade i förhandsgranskningsverktyget för titeltaggen
  5. Se till att texten inte klipps av i förhandsvisningen. Om den klipps av bör du förkorta titeln tills det inte längre är fallet.

Om din titel är för lång kan du behöva klippa den och om du har plats kvar kan du lägga till nyckelord i den.

Installera ett SiteMap-insticksprogram

1. Logga in på WordPress
  2. Gå till Insticksprogram .
  3. Kontrollera om det finns några insticksprogram för webbplatsöversikt installerade och aktiverade.
  4. Om det inte finns några insticksprogram för en webbplatskarta installerade och aktiverade klickar du på Lägg till ny .
  5. Sök efter " Yoast SEO "
  6. Klicka på Installera nu .
  7. Klicka på Aktivera .
  8. Klicka på SEO i kolumnen till vänster på WordPress-kontrollpanelen.
  9. Klicka på fliken Funktioner.
  10. Aktivera Avancerade inställningar .
  11. Titta tillbaka under SEO i kolumnen till vänster och klicka på XML Sitemaps .
  12. Bekräfta att webbplatskarta-funktionen är aktiverad.

Lägg till en beskrivning för dina sidor.

1. Logga in på WordPress
  2. Om du inte redan har installerat Yoast SEO-insticksprogrammet, gå igenom stegen ovan.
  3. Redigera varje sida du vill ha en beskrivning och använd Yoast SEO-panelen på de sidorna för att lägga till en beskrivning.
  4. Det är tillrådligt att åtminstone slutföra det här steget för din startsida.

Bekräfta att bilder har beskrivningar.

1. Besök din webbplats, högerklicka på din startsida och klicka på Visa sidkälla .
  2. Sök efter en bildtagg ( img >).
  3. Leta efter attributet "alt" i taggen och bekräfta att det har ett värde (t.ex. alt = ”exempel på nyckelord”).
  4. Värdet ska vara något som beskriver bilden. Exempelvis kan en bildtagg för en solnedgång ha ett alt-attribut som: alt = ”solnedgång” .
  5. Om det finns bilder som inte har värden i alt-attributet går du till Media i din WordPress-kontrollpanel, klickar på bilden för att redigera och lägger till texten i alt-fältet.